1. Home
  2. Brasserie St-Feuillien

Brasserie St-Feuillien

34 producten

Sorteer op

Aanbevolen

dropdown-arrow
Beste Deals
Aanbevolen
Best verkocht
Nieuw
Laagste prijs
Hoogste prijs
Ratebeer Rating

Een echte familiebrouwerij, uit een Belgische provincie die om de indrukwekkende biergeschiedenis bekend staat: St-Feuillien staat in een lange traditie en tegelijk midden in de moderniteit. Van abdijbier tot IPA, biologisch speciaalbier of Henegouwse saison – het assortiment van St-Feuilien heeft de bierliefhebber verrassend veel te bieden. Ontdek of herontdek St-Feuillien met HOPT!

De rijke biercultuur van Henegouwen spreekt bij bierliefhebbers uit binnen- en buitenland tot de verbeelding. In dit gevarieerde bierlandschap, de bakermat van de karakteristieke saison-bieren, is St-Feuillien een vaste waarde. De geschiedenis van de brouwerij gaat terug tot het gelijknamige klooster, dat in de middeleeuwen al bier brouwde, maar brouwerij St-Feuillien is in de eerste plaats hedendaags, met bieren die passen bij de moderne smaak zonder de traditie te verloochenen. Liefhebbers waarderen niet alleen de klassieke abdijbieren van St-Feuillien, waaronder de beroemde tripel, maar ook het bijzondere saison-bier en de verrassende IPA. Brouwerij St-Feuillien is maatschappelijk betrokken en milieubewust, wat blijkt uit de bekende reeks bio-bieren onder de naam Grisette. Bij HOPT kun je je favoriete bier van St-Feuillien online bestellen, om er thuis in alle rust van te kunnen genieten.

St-Feuillien, traditioneel bier uit Henegouwen

Overal ademt België biergeschiedenis, maar nog net iets meer in Henegouwen. Deze Waalse provincie valt op door de hoge concentratie traditionele familiebrouwerijen en is ook de geboortegrond van een unieke bierstijl, de Henegouwse saison. Dit blonde bittere bier ontleent zijn bijzondere karakter aan de unieke Henegouwse gist, afkomstig van de oude boerderijen in het golvende land. Deze gist is een harde werker, die bruisend alcoholisch bier oplevert, en ook bij hoge temperaturen nog actief is, waar andere gisten veel gevoeliger zijn voor hitte. In de St-Feuillien Saison komt de bijzondere Henegouwse smaak het duidelijkst tot uitdrukking, maar ook in de andere bieren van St-Feuillien herken je het bloemige en kruidige karakter van deze gist.

St-Feuillien draagt de naam van een klooster, waar tot de achttiende eeuw bier gebrouwen werd. Na de Franse revolutie stopte dat, maar in 1873 werd de geschiedenis eer aan gedaan door Stéphanie Friart. St-Feuillien is een familiebrouwerij, heden ten dage hanteert de vijfde generatie Friart de roerstok. De familie Friart is nauw verweven met het politieke en economische leven van Le Rœulx, het Henegouwse stadje dat de thuishaven van brouwerij St-Feuillien is. De brouwerij hecht veel waarde aan zijn onafhankelijkheid. Meer dan de helft van de productie is voor de Belgische markt, daarnaast wordt er veel geëxporteerd naar de buurlanden.

St-Feuillien bieren

De grootste bekendheid geniet St-Feuillien nog altijd met haar abdijbieren: St-Feuillien blond, St-Feuillien Bruin Réserve, St-Feuillien Tripel en St-Feuillien Grand Cru, het blonde degustatiebier. Er bestaat ook een quadrupel. Het kerstbier van de abdij, St-Feuillien Cuvée de Noël, behoort tot de meest geliefde najaarsbieren. Een deel van de opbrengst van de abdijbieren komt ten goede aan goede doelen, conform het keurmerk voor Belgische abdijbieren.

St-Feuillien brouwt echter meer dan abdijbier alleen. De St-Feuillien Saison hebben we al genoemd: het saisonbier van St-Feuillien is een boeiend voorbeeld van dit Henegouwse biertype. Bij HOPT kun je meerdere saisons online kopen en thuis vergelijken, je kunt de St-Feuillien Saison bijvoorbeeld met de klassieke Saison Dupont vergelijken. De Henegouwse familiebrouwer brengt ook een eigen IPA op de markt, St-Feuillien Belgian Coast. Voor de liefhebber van soepel blond bier met niet te veel alcohol is er de „Five”, sinds 2019 op de markt.

St-Feuillien is ook de brouwer van Grisette, de bekende en geliefde biologische bieren. Er is keuze uit Grisette Blond Bio, behalve biologisch ook glutenvrij; Grisette Wit Bio, een witbier; en het fruitbier van Grisette.

St-Feuillien online bestellen

De online bierwinkel van HOPT is de ideale plek om St-Feuillien online te bestellen. Wij zorgen ervoor dat je favoriete bieren bij je thuis geleverd worden. Zo ontdek je de biercultuur van Henegouwen met HOPT!

LazyImage
Bier veilig en snel aan huis!Binnen 2 werkdagen thuisbezorgd** Onze leveringsvoorwaarden
LazyImage
Kom bij Club HOPTMaak een account & ontvang extra voordeel!Leer meer over ons loyaliteitsprogramma
LazyImage
Reviews8,8/10
Bierdrinkers zijn dol op ons.EKOMI
ImageImage
8,8/10eKomi_rating_average_title
Image
LazyImage
Méér dan 1.000 BierenVan de beste brouwerijen ter wereld!Wie zijn wij?

LazyImage
LazyImage
LazyImage
LazyImage

LazyImage
LazyImage

Bekend VAN
LazyImage

HOPT, nummer 1 webshop om online bier, Perfect Draft vaten, bierabonnement en biermanden of bierpakketten aan huis te kopen, ontdek ons ruime assortiment aan speciaalbier, pakketten om zelf bier te brouwen, brouw benodigdheden, bierpakketten, cadeaus en andere bier gerelateerde producten. Geniet van meer dan 1300 craft bieren van over de hele wereld. Van Rochefort 10, Orval, bierglazen, Tynt Meadow, Monte Cristo, Kwak, Ginette bier, Duvel Barrel Aged bij HOPT hebben we voor iedere bierliefhebber wat wils. HOPT, online het beste speciaalbier kopen.
Geen 18, geen alcohol. Geniet, maar drink met mate. Bier met liefde gebrouwen, drink je met verstand.

Alcoholgebruik tijdens de zwangerschap wordt ten strengste afgeraden. Het verkopen van alcohol aan minderjarigen is verboden. Door het bezoeken van onze site bevestig je dat je 18 of ouder bent. InterDrinks, Lille, Frankrijk.