Mount St Bernard Abbey

Filters
Filters
filters

Sorteer op

Aanbevolen

Alc. %

Categorie

Kleur

Land

Prijs

Stijl

Inhoud

filters

Sorteer op

Aanbevolen

Alc. %

Categorie

Kleur

Land

Prijs

Stijl

Inhoud

2 producten

De Engelsen zijn dol op Belgisch trappistenbier, dus het is niet vreemd dat het enige trappistenklooster van Engeland een eigen Engelse trappist op de markt bracht: Tynt Meadow. Dit bier is inmiddels ook in België en Nederland zeer geliefd. Je vindt Tynt Meadow in de online bierwinkel van HOPT!

Trappistenbieren fascineren bierliefhebbers. De bijzondere levenswijze van de monniken en het gegeven dat zij bier brouwen zonder winstoogmerk zijn op zichzelf al bijzonder genoeg, maar de trappistenbieren onderscheiden zich ook door hun traditionele brouwwijze en hun rijke smaak, waarin alle ingrediënten de vrijheid gekregen lijken te hebben om heel hun smaak af te geven. Voor de echte bierliefhebber is trappist iets om naar uit te kijken. De trappistenbieren die van ver komen, zoals Tynt Meadow uit Engeland, zijn niet gemakkelijk te vinden, maar bij HOPT koop je ze met een paar muisklikken. De paters hebben er meer moeite voor gedaan, zoveel is zeker!

Mount Saint Bernard, Engelse trappist

Tynt Meadow is Engels bier in Belgische stijl, een huwelijk dat niet uit de lucht komt vallen. Engeland en België hebben allebei een bijzonder rijke biercultuur, die op een aantal punten overeenkomt. Waar in Midden-Europa ondergistende bierstijlen als pils overheersen, daar worden in Engeland en België bovengistende bieren hoog gewaardeerd. De warme vergisting die deze bieren ondergaan zorgt voor veel fruitige gistaroma’s. De Belgische gisten onderscheiden zich nog van de Engelse door de zeer kruidige en bloemige aroma’s en de hoge temperaturen waarbij ze actief zijn. Engelsen zijn mede daarom erg enthousiast op de Belgische bieren, die ook nog eens fors hoger in alcohol zijn dan de gewone Engelse bieren.

Hoezeer de Engelsen ook hielden van trappist ale, Engels trappistenbier was er lange tijd niet. Er is in heel Engeland ook maar één trappistenklooster, namelijk dat van Mount Saint Bernard in Coalville, Leicestershire (Noordoost-Engeland). Toen de monniken van Mount Saint Bernard in 2018 begonnen met het brouwen van eigen bier waren de Engelse bierliefhebbers dan ook zeer verheugd. Dit bier werd Tynt Meadow (de naam Saint Bernard / Sint-Bernardus was immers al bezet!), een Belgische dubbel uit Engeland. Zo kwamen verschillende biertradities samen in het enige trappistenklooster van Engeland en was de wereld zijn twaalfde trappistenbier rijker.

Tynt Meadow bier proeven

Het bier van Tynt Meadow laat zich ook echt proeven als een samenvloeiing van Engelse en Belgische principes. De volle moutige smaak heeft de karameltoets van een klassieke dubbel, maar ook een verrassend gebrande smaak, zoals in een stout: aroma’s van koffie, chocolade maken het bier behalve lekker zoet ook verfrissend bitter. Die bitterheid blijft ook in de nasmaak aangenaam. Een dubbel hoeft immers niet alleen maar zoet te zijn, dat laten de Belgische trappistenbrouwers ons ook proeven; in Tynt Meadow Trappist Ale wordt dit pleidooi nog eens op z’n Engels herhaald. De gist komt uiteraard ook goed tot zijn recht, zoals je van een bier in Belgische stijl verwachten mag. Wie Tynt Meadow rustig degusteert zal fruitige en bloemige smaken als bessen en laurier herkennen, die elegant samengaan met het koffie- en chocolade-aroma van de mout. Deze rijke smaak gaat samen met een niet overdreven hoog alcoholpercentage van 7,4%: zwaarder dan veel Engels bier, zeker, maar lichter dan de meeste Belgische trappisten.

Tynt Meadow online bestellen

Ben je al even op zoek naar het Engelse trappistenbier Tynt Meadow? HOPT laat je er graag mee kennis maken. Zo ontdek je meteen ook het gemak van online bestellen. Tynt Meadow wordt bij je thuis geleverd, zodat je er in gewijde rust van kunt genieten. Zo immers komt trappistenbier het beste tot zijn recht.

Bier veilig en snel aan huis!

Binnen 4-5 werkdagen thuisbezorgd*

* Onze leveringsvoorwaarden
Kom bij Club HOPT

Maak een account & ontvang extra voordeel!

Leer meer over ons loyaliteitsprogramma
Reviews 8,8/10

Bierdrinkers zijn dol op ons.

eKomi
Méér dan 1.000 Bieren

Van de beste brouwerijen ter wereld!

Wie zijn wij?

Verspil geen druppel!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang bericht over onze nieuwste aanwinsten, loyaliteitsvoordeeltjes en exclusieve aanbiedingen.

Bekend VAN

HOPT, nummer 1 webshop om online bier, Perfect Draft vaten, bierabonnement en biermanden of bierpakketten aan huis te kopen, ontdek ons ruime assortiment aan speciaalbier, pakketten om zelf bier te brouwen, brouw benodigdheden, bierpakketten, cadeaus en andere bier gerelateerde producten. Geniet van meer dan 1300 craft bieren van over de hele wereld. Van Rochefort 10, Orval, bierglazen, Tynt Meadow, Monte Cristo, Kwak, Ginette bier, Duvel Barrel Aged bij HOPT hebben we voor iedere bierliefhebber wat wils. HOPT, online het beste speciaalbier kopen.

Geen 18, geen alcohol. Geniet, maar drink met mate. Bier met liefde gebrouwen, drink je met verstand.

Alcoholgebruik tijdens de zwangerschap wordt ten strengste afgeraden. Het verkopen van alcohol aan minderjarigen is verboden. Door het bezoeken van onze site bevestig je dat je 18 of ouder bent. InterDrinks, Lille, Frankrijk.

©2022 InterDrinks SAS