1. Home
  2. Flessen

Dubbel bier

8 producten

Sorteer op

Aanbevolen

dropdown-arrow
Beste Deals
Aanbevolen
Best verkocht
Nieuw
Laagste prijs
Hoogste prijs
Ratebeer Rating

Dubbel bier is een van oorsprong klassiek Belgisch abdijbier met een alcoholpercentage tussen 6.5% en 7.5%. Dubbel bier heeft een lichtzoete en zachte smaak. Bekijk hier ons uitgebreide assortiment.

Wat is dubbel bier?

Wist je dat de naam van dubbel bier te maken heeft met de hoeveelheid graan per liter water in het brouwproces? Naast dubbel bier kennen we ook de termen enkel bier en tripel bier. Dubbel bier is een van oorsprong klassiek Belgisch bier met een alcoholpercentage tussen 6.5% en 7.5%. Bij dubbel bier geldt: hoe meer mout, hoe meer suiker en dus hoe meer alcohol.

Waar komt de naam dubbel bier vandaan?

Verwijst de naam dubbel bier dan naar dubbel zoveel mout? Nee, dat is niet het geval. Waar de naam dubbel bier precies vandaan komt is niet helemaal duidelijk. Sommigen denken dat het een verwijzing is naar de kruizen die brouwers op vaten zetten om aan te geven hoe zwaar het bier was. Omdat niet iedereen kon lezen, was het duidelijk dat een vat met twee kruizen dubbel bier bevatte.

Dubbel bier heeft een zachte en zoete smaak die veel bierliefhebbers waarderen. Dubbel bier is donkerder dan enkel bier, de kleur varieert van lichtblond tot middelbruin.

Dubbel bier weetjes

Wil je tijdens een bierproeverij met vrienden de show stelen? We zetten enkele interessante weetjes over dubbel bier op een rijtje:

  • Het eerste dubbel bier werd gebrouwen door de Trappisten van Westmalle in 1856.
  • Dubbel bier is de middelste in de klassieke abdijreeks blond, dubbel en tripel.
  • Dubbel bier is heel wat zoeter en zachter dan enkel bier en bevat vaak aroma’s zoals karamel, noten, chocolade en koffie. Dit maakt dubbel bier een heel toegankelijk bier.
  • Dubbel bier schenk je in een tulpglas of kelkglas, bij voorkeur in een hoek van 45 graden.
  • Drink dubbel bier niet te koud. De smaken komen het beste tot hun recht bij 8 graden Celsius.
  • Dubbel bier combineert door zijn zoetere smaak heel goed met gegrild vlees, geitenkaas en chocolade.
  • Bekende dubbel bieren zijn Westmalle Dubbel, La Trappe Dubbel, Hertog Jan Dubbel en Sint Bernardus Prior 8.

Het lekkerste dubbel bier kopen bij HOPT

Dorst gekregen? Bij HOPT bestel je online het lekkerste dubbel bier. We hebben een ruim assortiment dubbel bier van Belgische en Nederlandse brouwerijen. HOPT is de nummer 1 webshop om online speciaalbier te kopen. Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe, unieke bieren en voegen wekelijks nieuwe producten toe. Proost!

Bier veilig en snel aan huis!

Binnen 4-5 werkdagen thuisbezorgd*

* Onze leveringsvoorwaarden
Kom bij Club HOPT

Maak een account & ontvang extra voordeel!

Leer meer over ons loyaliteitsprogramma
Reviews 8,8/10

Bierdrinkers zijn dol op ons.

eKomi
Méér dan 1.000 Bieren

Van de beste brouwerijen ter wereld!

Wie zijn wij?

Verspil geen druppel!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en geniet van jouw getrouwheidsvoordelen, exclusieve aanbiedingen en om onze nieuwkomers te ontvangen.

Bekend VAN

HOPT, nummer 1 webshop om online bier, Perfect Draft vaten, bierabonnement en biermanden of bierpakketten aan huis te kopen, ontdek ons ruime assortiment aan speciaalbier, pakketten om zelf bier te brouwen, brouw benodigdheden, bierpakketten, cadeaus en andere bier gerelateerde producten. Geniet van meer dan 1300 craft bieren van over de hele wereld. Van Rochefort 10, Orval, bierglazen, Tynt Meadow, Monte Cristo, Kwak, Ginette bier, Duvel Barrel Aged bij HOPT hebben we voor iedere bierliefhebber wat wils. HOPT, online het beste speciaalbier kopen.

Geen 18, geen alcohol. Geniet, maar drink met mate. Bier met liefde gebrouwen, drink je met verstand.

Alcoholgebruik tijdens de zwangerschap wordt ten strengste afgeraden. Het verkopen van alcohol aan minderjarigen is verboden. Door het bezoeken van onze site bevestig je dat je 18 of ouder bent. InterDrinks, Lille, Frankrijk.

©2021 InterDrinks SAS