1. Home
  2. Flessen

Quadrupel bier

11 producten

Sorteer op

Aanbevolen

dropdown-arrow
Beste Deals
Aanbevolen
Best verkocht
Nieuw
Laagste prijs
Hoogste prijs
Ratebeer Rating

Quadrupel bier is een jonge, maar wel behoorlijk stevige en rijke biersoort die vooral in de winter erg populair is. Het heeft een alcoholpercentage tussen 8% en 12% waardoor het aardig in de buurt komt van een glas wijn. Omdat quadrapel bier gerst bevat staat het ook bekend als gerstewijn of bekender: barley wine

Wat is Quadrupel bier?

Quadrupel bier is de jongste telg in de klassieke reeks van Blond, Dubbel en Tripel. Deze benjamin is meteen de zwaarste in het rijtje. Qua smaak is de quadrupel vergelijkbaar met een Dubbel, vol en zoet. Maar de quadrupel geeft een extra punch! Je herkent vooral geuren en smaken van karamel, chocolade, gedroogd fruit en bruine suiker. Een echt degustatiebier om langzaam van te genieten bij een goed gesprek en een knetterend haardvuur.

Geschiedenis van de quadrupel: een Nederlandse primeur

De eerste quadrupel zag het levenslicht in 1991 bij de Nederlandse Trappistenbrouwerij van La Trappe, Brouwerij Koningshoeven. Toch is quadrupel bier geen bier van Nederlandse oorsprong. Het wordt al eeuwen gedronken en gebrouwen in verschillende landen. La Trappe was wel de eerste die de naam Quadrupel introduceerde als naam voor hun zwaarste en volste bier. Veel brouwers gebruiken de naam quadrupel niet in de naam van hun zwaarste bier, maar brouwen wel degelijk zo’n lekker zoete en krachtige versnapering. Laat je dus niet op het verkeerde spoor zetten door de naam maar gebruik het alcoholpercentage als leidraad.

Quadrupel en barley wine bier weetjes

  • Quadrupel bier is van oorsprong een bovengistend bier dat vooral in de winter wordt gedronken. Maar inmiddels beperkt de populariteit van de quadrupel zich al lang niet meer tot alleen de winter en kan je het hele jaar lang genieten van dit heerlijke bier.
  • De La Trappe Quadrupel is een echt stijlicoon en is dé referentie voor Quadrupel bieren.
  • Ook in de Verenigde Staten ontdekten ze deze biersoort. Inmiddels zijn er steeds meer Amerikaanse Quadrupels te vinden. Deze herken je aan de hoppige smaak.
  • Barley wine bier is sterk en krachtig. Dus combineer je het met eten dan heb je ook sterke smaken nodig om tegengewicht te bieden. Denk hierbij aan (schimmel)kazen, wild of een lekkere shepherd’s pie.
  • Bekende quadrupel bieren zijn: La Trappe Quadrupel, Sint Bernardus 12, Westvleteren XII en Chimay Blauw.

Het beste quadrupel bier & barley wine koop je bij HOPT

Zin in een zoet en vol bier om lekker weg te nippen bij het haardvuur? Dan zit je goed met een heerlijke quadrupel. Bij HOPT bestel je online het lekkerste quadrupel bier. HOPT is de nummer 1 webshop om online speciaalbier te kopen. Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe, unieke bieren en voegen wekelijks nieuwe producten toe. Proost!

Bier veilig en snel aan huis!

Binnen 4-5 werkdagen thuisbezorgd*

* Onze leveringsvoorwaarden
Kom bij Club HOPT

Maak een account & ontvang extra voordeel!

Leer meer over ons loyaliteitsprogramma
Reviews 8,8/10

Bierdrinkers zijn dol op ons.

eKomi
Méér dan 1.000 Bieren

Van de beste brouwerijen ter wereld!

Wie zijn wij?

Verspil geen druppel!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en geniet van jouw getrouwheidsvoordelen, exclusieve aanbiedingen en om onze nieuwkomers te ontvangen.

Bekend VAN

HOPT, nummer 1 webshop om online bier, Perfect Draft vaten, bierabonnement en biermanden of bierpakketten aan huis te kopen, ontdek ons ruime assortiment aan speciaalbier, pakketten om zelf bier te brouwen, brouw benodigdheden, bierpakketten, cadeaus en andere bier gerelateerde producten. Geniet van meer dan 1300 craft bieren van over de hele wereld. Van Rochefort 10, Orval, bierglazen, Tynt Meadow, Monte Cristo, Kwak, Ginette bier, Duvel Barrel Aged bij HOPT hebben we voor iedere bierliefhebber wat wils. HOPT, online het beste speciaalbier kopen.

Geen 18, geen alcohol. Geniet, maar drink met mate. Bier met liefde gebrouwen, drink je met verstand.

Alcoholgebruik tijdens de zwangerschap wordt ten strengste afgeraden. Het verkopen van alcohol aan minderjarigen is verboden. Door het bezoeken van onze site bevestig je dat je 18 of ouder bent. InterDrinks, Lille, Frankrijk.

©2021 InterDrinks SAS