50+ verschillende vaten! Gratis levering met Chronopost bij aankopen van €100 of meer!
Voorwaarden
filters

Wis alle filters

Sorteer op

Aanbevolen
Sorteer op

Aanbevolen

Laagste prijs

Hoogste prijs

Inhoud

Inhoud

Minder dan 33cL

33 tot 50 cL

51 tot 75 cL

Meer dan 75 cL

Toon alle producten

Alc. %

Alc. %

Minder dan 5%

5 tot 8%

8 tot 10%

Meer dan 10%

Toon alle producten

Prijs

Prijs
filters

Wis alle filters

Sorteer op

Aanbevolen
Sorteer op

Aanbevolen

Laagste prijs

Hoogste prijs

Inhoud

Inhoud

Minder dan 33cL

33 tot 50 cL

51 tot 75 cL

Meer dan 75 cL

Toon alle producten

Alc. %

Alc. %

Minder dan 5%

5 tot 8%

8 tot 10%

Meer dan 10%

Toon alle producten

Prijs

Prijs

Wis alle filters

Inhoud

Minder dan 33cL
33 tot 50 cL
51 tot 75 cL
Meer dan 75 cL
Toon alle producten

Alc. %

Minder dan 5%
5 tot 8%
8 tot 10%
Meer dan 10%
Toon alle producten

Stout bier

1filters
1filters

0 producten

  Stout bier is een zware biersoort met een ietwat bittere smaak door het gebruik van gebrande of geroosterde mout. Je herkent een stout aan zijn donkere, bijna zwarte kleur en zijn mooie, romige schuimkraag.

  Wat is stout bier?

  Stout bier is van oorsprong een Engelse bierstijl. Binnen het biertype stout bier zijn er heel wat verschillende varianten. Hierdoor zijn ook de alcoholpercentages erg uiteenlopend, van 3% tot zelfs 13%. Stout bier is droog, bitter en je herkent vaak aroma’s van chocolade, karamel en koffie.

  Oorsprong van stout bier

  De wortels van stout bier liggen in de Britse hoofdstad Londen, voornamelijk in de Londense haven. Stout bier is het stevigere broertje van het bekende Londense porter bier. Porter bier ontstond in de 18e eeuw en was vooral populair bij de kruiers (porters) in de Londense haven. Naarmate de populariteit van porter bier steeg, gingen steeds meer brouwerijen porter bier brouwen en experimenteerden ze met de samenstelling van het bier. Al snel ontstond in het kielzog van porter bier een stevigere en krachtigere variant, stout porter. De Engelse term ‘stout’ betekent letterlijk stevig, een stevige porter dus.

  Verschillende soorten stout bier

  Enkele bekende stout-variaties zijn:

  • Russian Imperial Stout: Deze Russische variant is nog sterker dan de standaard stout en kenmerkt zich door de smaken van geroosterde chocolade, koffie, karamel en donker fruit. Een Russische stout kan tot wel 13% alcohol bevatten. Nashe zdoróvje!
  • American stout: Ook hier vinden we de typische koffie- en chocoladearoma’s terug, maar ook hoparoma’s en citrus.
  • Dry stout of Irish stout: Gebaseerd op de Engelse Porter, maar steviger en met een drogere en bittere afdronk. De bekendste Irish stouts zijn Guinness en Murphy’s.

  Stout bier weetjes

  • Hoewel het bier oorspronkelijk uit Londen komt, vinden we de bekendste stout-brouwer in Dublin: St. James’ Gate Brewery, ofwel Guinness.
  • Een Russian Imperial Stout drink je het beste uit een tulpglas zodat de aroma’s goed tot hun recht komen, de andere varianten drink je uit een stevig Engels pintglas.
  • De beroemde Black Velvet cocktail combineert verfijnde, Franse champagne met een stevige, stoere stout. Een interessante, maar oh zo lekkere cocktail, ideaal voor een winterse avond.
  • De zwaarste Imperial Stout, met een alcoholpercentage van 39%, is gebrouwen in België door De Struise Brouwers. En gek genoeg, smaakt hij nog goed ook!
  • Stout bier heeft een stevige en karakteristieke smaak, dit bier combineer je daarom het beste met robuuste gerechten zoals wildstoofpotjes of hertenbiefstuk.
  • De karamel en koffie smaken van een stout zijn heel goed te combineren met een toetje. Onze favoriet is de ‘stout float’ met vanille ijs en koffielikeur.

  Stout bier kopen bij HOPT

  Ook zin gekregen in een stevig glas stout met zo’n heerlijk romige schuimkraag? Bij HOPT bestel je online de beste stout bieren. We hebben een ruim assortiment stout bier van nationale en internationale brouwerijen. HOPT is de nummer 1 webshop om online speciaalbier te kopen. Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe, unieke bieren en voegen wekelijks nieuwe producten toe. Proost!

  Bier veilig en snel aan huis!

  Binnen 4-5 werkdagen thuisbezorgd*

  * Onze leveringsvoorwaarden

  Uw loyaliteit wordt beloond

  Maak een account & ontvang extra voordeel!

  Leer meer over ons loyaliteitsprogramma

  Reviews 9,2/10

  Bierdrinkers zijn dol op ons.

  eKomi

  Méér dan 50 vaten.

  Van de beste brouwerijen ter wereld!

  Wie zijn wij?

  Verspil geen druppel!

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang bericht over onze nieuwste aanwinsten, loyaliteitsvoordeeltjes en exclusieve aanbiedingen.

  Bekend VAN

  Onze PerfectDraft biertaps bieden je de ultieme biertap ervaring in uw eigen huis, met een selectie van meer dan 50 verschillende vaatjes bier.

  PerfectDraft Europe SAS is lid van het WEEE Compliance-schema van Recupel. Ons lidmaatschapsnummer is 949399. Bezoek de website van Recupel voor informatie over hoe u uw huishoudelijke AEEA moet weggooien.

  Met trots voor u gebrouwen, geen 18 geen alcohol

  Deel geen content van deze site met personen jonger dan 18

  ©2023 PerfectDraft Europe SAS