1. Home
  2. Flessen

Tripel bier

28 producten

Sorteer op

Aanbevolen

dropdown-arrow
Beste Deals
Aanbevolen
Best verkocht
Nieuw
Laagste prijs
Hoogste prijs
Ratebeer Rating

2,32€

in plaats van

2,90€

Tripel bier staat bekend om de volle en stevige smaak, met een hoog alcoholpercentage tussen 7,5% en 10%. Bekijk hier ons uitgebreide assortiment.

Wat is tripel bier?

Tripel bier is een bovengistend bier van Belgische oorsprong. Inmiddels wordt tripel ook gebrouwen in andere landen, een bekend voorbeeld is de Nederlandse La Trappe Tripel.

Tripel bier heeft een alcoholpercentage tussen 7.5% en 10%, het is dus zeker een stevig bier te noemen. Dit hogere alcoholpercentage geeft tripel bier een krachtige en volle smaak. De smaak van een tripel is mouterig, ietwat bitter en fruitig zoet. Die fruitigheid ontstaat door de toevoeging van aroma’s zoals sinaasappelschil, banaan en koriander.

De term tripel bier verwijst, net zoals bij dubbel bier, naar de hoeveelheid mout per liter water die brouwers gebruiken in het brouwproces. Hierbij geldt: hoe meer mout, hoe meer suiker en dus hoe meer alcohol. Bij tripel wordt nog meer mout gebruikt dan bij dubbel bier.

Tripel bier heeft een lichtere kleur dan dubbel bier, variërend van blond tot goudkleurig.

Tripel bier weetjes

Een gezellige avond speciaalbier drinken met vrienden? Met deze trip bier weetjes wordt jij de echte bierkenner:

  • De Trappisten van Westmalle brouwen al sinds 1933 een bier wat later zou uitgroeien tot de Moeder der Tripels, de Westmalle Tripel. Het recept is sinds 1956 ongewijzigd en is de maatstaf voor alle tripel-brouwers.
  • Tripel bier hoort thuis in het rijtje van de klassieke abdijreeks blond, dubbel en tripel.
  • Tripel bier schenk je in een vloeiende beweging leeg in een kelkglas. Tripel bier schuim je niet af.
  • Tripel bier is erg lekker in combinatie met romige en vette gerechten. Denk aan witte asperges in roomsaus, een cheesecake of een lekker stuk abdijkaas.
  • Bekende tripel bieren zijn Westmalle Tripel, La Trappe Tripel, Tripel Karmeliet en Maredsous Tripel 10.

Tripel bier kopen bij HOPT

Dorst gekregen? Bij HOPT bestel je online het lekkerste tripel bier. We hebben een ruim assortiment tripel bier van Belgische en Nederlandse brouwerijen. HOPT is de nummer 1 webshop om online speciaalbier te kopen. Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe, unieke bieren en voegen wekelijks nieuwe producten toe. Proost!

Bier veilig en snel aan huis!

Binnen 4-5 werkdagen thuisbezorgd*

* Onze leveringsvoorwaarden
Kom bij Club HOPT

Maak een account & ontvang extra voordeel!

Leer meer over ons loyaliteitsprogramma
Reviews 8,8/10

Bierdrinkers zijn dol op ons.

eKomi
Méér dan 1.000 Bieren

Van de beste brouwerijen ter wereld!

Wie zijn wij?

Verspil geen druppel!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en geniet van jouw getrouwheidsvoordelen, exclusieve aanbiedingen en om onze nieuwkomers te ontvangen.

Bekend VAN

HOPT, nummer 1 webshop om online bier, Perfect Draft vaten, bierabonnement en biermanden of bierpakketten aan huis te kopen, ontdek ons ruime assortiment aan speciaalbier, pakketten om zelf bier te brouwen, brouw benodigdheden, bierpakketten, cadeaus en andere bier gerelateerde producten. Geniet van meer dan 1300 craft bieren van over de hele wereld. Van Rochefort 10, Orval, bierglazen, Tynt Meadow, Monte Cristo, Kwak, Ginette bier, Duvel Barrel Aged bij HOPT hebben we voor iedere bierliefhebber wat wils. HOPT, online het beste speciaalbier kopen.

Geen 18, geen alcohol. Geniet, maar drink met mate. Bier met liefde gebrouwen, drink je met verstand.

Alcoholgebruik tijdens de zwangerschap wordt ten strengste afgeraden. Het verkopen van alcohol aan minderjarigen is verboden. Door het bezoeken van onze site bevestig je dat je 18 of ouder bent. InterDrinks, Lille, Frankrijk.

©2021 InterDrinks SAS