1. Home
  2. Brasserie Dubuisson

Brasserie Dubuisson

36 producten

Sorteer op

Aanbevolen

dropdown-arrow
Beste Deals
Aanbevolen
Best verkocht
Nieuw
Laagste prijs
Hoogste prijs
Ratebeer Rating

26,91€

in plaats van

29,90€

„Troll & Bush” lees je, als je in Pipaix (provincie Henegouwen) langs brouwerij Dubuisson komt. Zo is niet te missen met welke bieren deze brouwerij bij het grote publiek bekend is: het zware Bush en het lichtere Cuvée des Trolls, twee biermerken die een rotsvast onderdeel zijn van de Belgische biercultuur.

Bush klinkt anders nogal Engels en dat klopt, want het eerste bier van Dubuisson, de Bush Ambrée, was op Engelse leest geschoeid. Bush is domweg de Engelse vertaling van Dubuisson, de familienaam van de brouwers; in Vlaanderen zouden ze vermoedelijk „Van den Bossche” heten. Maar Bush klinkt ook als het Franse bouche, „mond”, en dat zal niet per ongeluk zijn. Bush brouwt bieren die de hele mond prikkelen, door het hoge alcoholpercentage en de volle smaak van graan en Tsjechische hop. Wie de Bush-bieren al te zwaar vindt, kan uitwijken naar de lichtere bieren van de reeks Cuvée des Trolls, die opvallen door hun kruidige en bruisende karakter. Het leeuwendeel van wat brouwerij Dubuisson produceert, wordt geëxporteerd, de Belgen zelf drinken een kwart van de totale productie op. In de internationale bierwebshop van HOPT hoort brouwerij Dubuisson er vanzelfsprekend bij. Bestel je favoriete Dubuisson-bier bij HOPT… Een Troll of een Bush?

Brouwerij Dubuisson: werelds & onafhankelijk

Brouwerij Dubuisson is onafhankelijk en eigenzinnig. De brouwerij bestaat al sinds de achttiende eeuw. Het Bush-bier werd in 1933 ontwikkeld en was toen absoluut vernieuwend. Ter vergelijk: de klassieke Westmalle Tripel werd in dezelfde periode ontwikkeld. In België overheersten toen nog heel andere stijlen, maar er was een stijgende vraag naar stevige bieren met een uitgesproken moutig karakter. Brouwerij Dubuisson brouwde naar het voorbeeld van de Engelse barley wines haar eerste gerstewijn en noemde dat Bush. Tegenwoordig kennen we dit bier als de Bush Amber, met 12% een indrukwekkend zwaar bier voor de echte liefhebber.

De onafhankelijkheid van brouwerij Dubuisson blijkt al uit de ingrediënten van hun bieren. Het water wordt uit een eigen bron betrokken en ook de gisten zijn brouwerij-eigen. De mout en de hop komen uit bierland Tsjechië. De onafhankelijkheid van Dubuisson wordt nog extra benadrukt door de manier waarop Cuvée des Trolls wordt geproduceerd, in eigen microbrouwerijen in Louvain-la-Neuve en Bergen, waar kleinschaligheid gegarandeerd is.

Bush-bier en Cuvée des Trolls

De twee biermerken van brouwerij Dubuisson, de Bush-bieren en Cuvée des Trolls, hebben elk hun eigen profiel en ook hun eigen fans, al weten de echte liefhebbers het hele gamma van Dubuisson wel te waarderen. De Bush-bieren zijn de oudste (1933). Voor het recept werd gekeken naar Engelse voorbeelden en net als de traditionele Engelse ales heeft de Bush Amber een moutige, milde smaak, met aroma’s van vers brood en biscuit. Het hoge alcoholpercentage zorgt voor een zinnenprikkelende zoetheid. Naast de klassieke Bush bestaat er ook een krachtige Bush Tripel en brengt Bush kerstbieren op de markt. Zeer uitzonderlijk is de Pêche Mel-Bush, een mengbier in samenwerking met brouwerij Timmermans, waarin de zoetzure smaak van lambiek en perzik samengaan met de volle smaak van de klassieke Bush.

Onder de naam Cuvée des Trolls brengt brouwerij Dubuisson een blond bruisend bier van 7% op de markt, dat wordt gebrouwen in de twee microbrouwerijen die Dubuisson bezit, in de studentensteden Louvain-la-Neuve en Bergen (Mons). Kruiden in sinaasappelschillen geven aan dit eigentijdse blonde bier extra pit mee. Ook in deze reeks bestaat er een tripel, die het blonde bier als basis heeft, maar door de hervergisting extra bruisend en prikkelend is.

Dubuisson bieren bestellen

Je kunt de Dubuisson-bieren online bestellen in de webwinkel van HOPT. Kies uit een uitgebreid assortiment en organiseer je eigen proeverij. Drink je van licht naar zwaar of andersom? Geniet!

Bier veilig en snel aan huis!

Binnen 4-5 werkdagen thuisbezorgd*

* Onze leveringsvoorwaarden
Kom bij Club HOPT

Maak een account & ontvang extra voordeel!

Leer meer over ons loyaliteitsprogramma
Reviews 8,8/10

Bierdrinkers zijn dol op ons.

eKomi
Méér dan 1.000 Bieren

Van de beste brouwerijen ter wereld!

Wie zijn wij?

Verspil geen druppel!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en geniet van jouw getrouwheidsvoordelen, exclusieve aanbiedingen en om onze nieuwkomers te ontvangen.

Bekend VAN

HOPT, nummer 1 webshop om online bier, Perfect Draft vaten, bierabonnement en biermanden of bierpakketten aan huis te kopen, ontdek ons ruime assortiment aan speciaalbier, pakketten om zelf bier te brouwen, brouw benodigdheden, bierpakketten, cadeaus en andere bier gerelateerde producten. Geniet van meer dan 1300 craft bieren van over de hele wereld. Van Rochefort 10, Orval, bierglazen, Tynt Meadow, Monte Cristo, Kwak, Ginette bier, Duvel Barrel Aged bij HOPT hebben we voor iedere bierliefhebber wat wils. HOPT, online het beste speciaalbier kopen.

Geen 18, geen alcohol. Geniet, maar drink met mate. Bier met liefde gebrouwen, drink je met verstand.

Alcoholgebruik tijdens de zwangerschap wordt ten strengste afgeraden. Het verkopen van alcohol aan minderjarigen is verboden. Door het bezoeken van onze site bevestig je dat je 18 of ouder bent. InterDrinks, Lille, Frankrijk.

©2021 InterDrinks SAS