1. Home
  2. Brasserie Koningshoeven

Brasserie Koningshoeven

16 producten

Sorteer op

Aanbevolen

dropdown-arrow
Beste Deals
Aanbevolen
Best verkocht
Nieuw
Laagste prijs
Hoogste prijs
Ratebeer Rating

9,95€

Het beroemde trappistenbier van La Trappe wordt gebrouwen in de abdij Koningshoeven. Niet in België, maar in Nederland, want La Trappe is de oudste trappist van Nederland. De bieren van trappistenbrouwerij Koningshoeven vinden hun weg naar liefhebbers in heel de wereld, bijvoorbeeld via de online bierwinkel van HOPT.

Bij trappistenbieren denken we vaak direct aan België. In geen ander land vinden we zoveel trappistenbieren, dus die gedachte is wel correct, maar ook Nederland heeft twee trappistenbrouwerijen, Koningshoeven en De Kievit (Zundert). Verder vinden we nog trappistenbrouwerijen verspreid over de wereld. De strenge kloosterorde van de trappisten komt immers ook elders voor. Om in hun onderhoud te voorzien moeten de trappisten werken en veelal maken ze daarom kaas of hebben ze een boerenbedrijf. In ons deel van de wereld is het brouwen van bier echter nog wel het beste idee, want daar is altijd vraag naar. De monniken van de trappistenabdij Koningshoeven hebben dat goed gezien! De bieren dragen de naam La Trappe, als eerbetoon aan het vroegste trappistenklooster, La Trappe in Frankrijk. Net als de bekende Belgische trappistenkloosters brengt de trappistenbrouwerij Kloosterhoeven een dubbel en een tripel op de markt, maar ook een bijzondere quadrupel en een fris blond bier, La Trappe Puur. Ontdek het assortiment van La Trappe in de webwinkel van HOPT!

Koningshoeven: abdij & brouwerij

De abdij Koningshoeven werd in de negentiende eeuw opgericht. De monniken voorzagen aanvankelijk in hun onderhoud door wat landbouw te bedrijven, maar dat leverde onvoldoende op. Eén van de broeders was de zoon van een Duitse brouwer, het was zijn idee om in 1884 een brouwerij op te richten, „brouwerij De Schaapskooi”. Die naam kwam nog van de boerderij, La Trappe zou pas veel later de naam van de bieren worden. Het eerste bier van abdij Koningshoeven was ook echt naar Duits voorbeeld gebrouwd, de Duitse broeder had het vak in München geleerd. Dit Münchener bier (donker, maar ondergistend net als pils) bleek een schot in de roos, want de andere brouwers in de omgeving brouwden toen nog zware bovengistende bieren. Met dit Beierse bier wist trappistenbrouwerij Koningshoeven vast marktaandeel te veroveren.

Hoe anders is dat nu! Pils domineert de markt, maar de broeders van La Trappe zijn nog steeds eigenzinig. Ze brouwen nu juist elegante bovengistende bieren, zeer traditioneel en vooral zeer smaakvol. Nog steeds weet de abdij Koningshoeven zich hierdoor in het onderhoud te voorzien. De winst gaat naar goede doelen, volgens de eisen van het trappistenkeurmerk, waar abdij Koningshoeven één van de oprichters van was. Principieel, maar met oog voor de markt, dat kenschetst de brouwende broeders van La Trappe.

La Trappe bieren

De basis van het bierassortiment van de trappistenbrouwerij Koningshoeven zijn de klassieke La Trappe-bieren: La Trappe Blond, La Trappe Dubbel, La Trappe Tripel, La Trappe Quadrupel. Die laatste, een zwaar amberkleurig bier met kruidige toets, is het oudste bier met de naam „quadrupel” en dus de naamgever van de stijl (zoals de Westmalle Tripel de naamgever van de tripel-stijl is). Van de quadrupel bestaat ook een op hout gerijpte variant. Eveneens amberkleurig is La Trappe Isid’or, met een vriendelijke hopbitterheid en een fruitig zoete afdronk. La Trappe heeft daarnaast nog een witbier in het assortiment.

Een bijzonderheid is de La Trappe Puur, een fris blond bier dat opvalt door een haast fruitige moutigheid en een subtiel hopbittertje. Het is een bier dat niet alleen door de liefhebber van trappistenbier, maar ook door de fan van traditioneel hoppig pils wordt gewaardeerd. La Trappe Puur bewijst hoezeer de paters van abdij Koningshoeven blijven innoveren en goed begrijpen wat de moderne bierdrinker wil.

La Trappe bieren online kopen

Ben je op zoek naar de speciale bieren van abdij Koningshoeven? Je vindt ze verzameld in de webwinkel van HOPT. Wij zorgen dat je thuis van de beste La Trappe-bieren kunt genieten, ook op tap in de PerfectDraft!

Bier veilig en snel aan huis!

Binnen 2 werkdagen thuisbezorgd*

* Onze leveringsvoorwaarden
Kom bij Club HOPT

Maak een account & ontvang extra voordeel!

Leer meer over ons loyaliteitsprogramma
Reviews 8,8/10

Bierdrinkers zijn dol op ons.

eKomi
Méér dan 1.000 Bieren

Van de beste brouwerijen ter wereld!

Wie zijn wij?

Verspil geen druppel!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en geniet van jouw getrouwheidsvoordelen, exclusieve aanbiedingen en om onze nieuwkomers te ontvangen.

Bekend VAN

HOPT, nummer 1 webshop om online bier, Perfect Draft vaten, bierabonnement en biermanden of bierpakketten aan huis te kopen, ontdek ons ruime assortiment aan speciaalbier, pakketten om zelf bier te brouwen, brouw benodigdheden, bierpakketten, cadeaus en andere bier gerelateerde producten. Geniet van meer dan 1300 craft bieren van over de hele wereld. Van Rochefort 10, Orval, bierglazen, Tynt Meadow, Monte Cristo, Kwak, Ginette bier, Duvel Barrel Aged bij HOPT hebben we voor iedere bierliefhebber wat wils. HOPT, online het beste speciaalbier kopen.

Geen 18, geen alcohol. Geniet, maar drink met mate. Bier met liefde gebrouwen, drink je met verstand.

Alcoholgebruik tijdens de zwangerschap wordt ten strengste afgeraden. Het verkopen van alcohol aan minderjarigen is verboden. Door het bezoeken van onze site bevestig je dat je 18 of ouder bent. InterDrinks, Lille, Frankrijk.

©2021 InterDrinks SAS