1. Flessen
  2. Brugse Zot Dubbel
Flessen - Brugse Zot Dubbel

Het bier Brugse Zot Dubbel wordt gebrouwen uit 6 verschillende moutsoorten en is een bier dat rijk in smaak is!

Kenmerken

Stijl
Dubbel
Inhoud
33 cL
Alc. %
7.5°
Land
België
Kleur
bruin
Style
dubbel
Uiterlijk
Donkerbruine kleur, dieprode transparantie.
Aroma
Moutige aroma's met mooie fruittoetsen
Smaak
Moutige karamelsmaken, fruitige en kruidige toetsen
Bitterheid
Zoetheid
Stevige verpakking
Statiegeld terug bij de supermarkt
Klantenservice

Productbeschrijving

De Brugse Zot Dubbel is een bruin bier dat wordt gebrouwen in het historische hart van Brugge en die de naam "Brugse Zot" draagt. Dit is de naam die werd gegeven aan de inwoners van de stad door de aloude tradities en lokale legendes.

De jonge en opkomende brouwerij Straffe Hendrix, die de Brugse Zot produceert heeft sinds de opening in 2005 als doel om het patrimonium en de tradities van het bierbrouwen in de stad Brugge te promoten. Vandaag de dag is het de laatste nog actieve brouwerij in het historische hart van de stad Brugge die vroeger meerdere plekken had waar gebrouwen werd.

De Brugse Zot Dubbel wordt gemaakt met 6 speciale moutsoorten waar het de donkerrode kleur van krijgt waardoor het zich onderscheidt van zijn blonde zusje.

Dit bruin bier biedt een aroma van karamel, gebrande mout met een mooi accent van rijp fruit en aromatische vleugjes van kruiden.

In de mond proeft men maousmaken met een accent van karamel, geroosterde granen, rijp fruit en een vleugje kaneel. Daarna volgt een mooi bittertje door de beroemde Tsjechische hop Saaz die voor deze Brugse Zot Dubbel wordt gebruikt.

Een eerlijk bier dat veel sterker is dan de blonde versie dat in 2011 werd beloond met een zilveren medaille in een van de meest prestigieuze en bekendste brouwerijwedstrijden in de wereld, namelijk de Brewing Industry International Awards. Als u deze mooie smaken wilt ervaren, raden wij aan om dit bier in een Brugse Zot-glas te drinken

 

.

Brugse Zot Dubbel

Brasserie De Halve Maan

1,53€
/per stuk2,19€
op voorraad
Stevige verpakking
Statiegeld terug bij de supermarkt

LazyImageLazyImageLazyImageLazyImage

LazyImageLazyImage

Bekend VAN
LazyImage

HOPT, de nummer 1 webshop om online speciaalbier te kopen, ontdek ons ruime assortiment aan speciaalbier, pakketten om zelf bier te brouwen, brouw benodigdheden, bierpakketten, cadeaus en andere bier gerelateerde producten. Geniet van meer dan 1300 craft bieren van over de hele wereld. Van IPA tot Stout, van Tripel, Dubbel, Porter of Gueuze, bij HOPT hebben we voor iedere bierliefhebber wat wils. HOPT, online het beste speciaalbier kopen.
Geen 18, geen alcohol. Geniet, maar drink met mate. Bier met liefde gebrouwen, drink je met verstand.

Alcoholgebruik tijdens de zwangerschap wordt ten strengste afgeraden. Het verkopen van alcohol aan minderjarigen is verboden. Door het bezoeken van onze site bevestig je dat je 18 of ouder bent. InterDrinks, Lille, Frankrijk.