1. Flessen
  2. La Chouffe
Flessen - La Chouffe

La Chouffe, ook wel bekend als kabouter bier, een heerlijk Belgisch blond bier!

Kenmerken

Stijl
Pale ale
Inhoud
33 cL
Alc. %
Land
België
Kleur
blond
Style
belgian pale ale
Uiterlijk
Goudblonde kleur met een dik wit schuim.
Aroma
Aroma's van kruiden en citrusvruchten.
Smaak
Kruidige en fruitige hoptoetsen.
Amère
Doux
Stevige verpakking
Statiegeld terug bij de supermarkt
Klantenservice

Productbeschrijving

 

La Chouffe is een ongefilterd blond bier, met een lichte hopsmaak en fruitig, lichtkruidig aromatisch boeket. Dit aangenaam fruitig bier, heeft in de mond smaken van koriander - welke je al in de aroma's kunt ontdekken, vermengd met een lichte bitterheid in de afdronk. Een ideale "partner in crime", of wel een ideaal speciaalbier voor een combinatie met witvis of gevogelte. Ook doet La Chouffe Blond het "goed" bij een heerlijke zachte kaas, zoals Brie.

Benieuwd hoe de brouwerij van la Chouffe is ontstaan? Ok, here we go!

Er was eens… Omdat het kabouterbier betreft beginnen we niet gelijk met een sprookje! Ok. Goed dan.

In 1982 besloten twee broers, hobbybrouwers, die gefascineerd waren door het brouwen van goed Belgisch Blond een brouwerij te openen in een klein dorpje, in de Belgische ardennen. Daar de brouwerij - brasserie d'Achouffe - in het Belgisch Achouffe het levenslicht zag, was de naam voor hier Belgische Bier natuurlijk niet moeilijk: La Chouffe!

En "waarom hebben ze een kabouter als logo gekozen", hoor ik je denken?
Nou in de lokale taal - het Patois - betekent dit zoveel als kabouter! Vandaag de dag is de brouwerij bekend tot ver buiten de grenzen van België en haar bieren worden jaar na jaar beloond met vele prijzen.

La Chouffe, je moet het dit bier zeker een keer geprobeerd hebben! Dus chouffe kopen doe je bij HOPT? Waar wacht je nog op? Oh ja, en nog een kleine tip van ons: een bezoek aan de brouwerij is zeker de moeite waard!

En nu we toch bezig zijn: heb je al de anderen brouwsel van brouwerij achouffe geprobeerd? Probeer eens mc Chouffe, of Chouffe Soleil!

La Chouffe

Brasserie d'Achouffe

2,29€/per stuk
op voorraad
Stevige verpakking
Statiegeld terug bij de supermarkt

LazyImageLazyImageLazyImageLazyImage

LazyImageLazyImage

Bekend VAN
LazyImage

HOPT, de nummer 1 webshop om online speciaalbier te kopen, ontdek ons ruime assortiment aan speciaalbier, pakketten om zelf bier te brouwen, brouw benodigdheden, bierpakketten, cadeaus en andere bier gerelateerde producten. Geniet van meer dan 1300 craft bieren van over de hele wereld. Van IPA tot Stout, van Tripel, Dubbel, Porter of Gueuze, bij HOPT hebben we voor iedere bierliefhebber wat wils. HOPT, online het beste speciaalbier kopen.
Geen 18, geen alcohol. Geniet, maar drink met mate. Bier met liefde gebrouwen, drink je met verstand.

Alcoholgebruik tijdens de zwangerschap wordt ten strengste afgeraden. Het verkopen van alcohol aan minderjarigen is verboden. Door het bezoeken van onze site bevestig je dat je 18 of ouder bent. InterDrinks, Lille, Frankrijk.