50+ verschillende vaten! Gratis levering met Chronopost bij aankopen van €100 of meer!
Voorwaarden
Flessen - Mont des Cats Trappist 33cl - 0.10 EUR Statiegeld

Mont des Cats Trappist 33cl - 0.10 EUR Statiegeld

Mont des Cats

2,90€
  • Breukvrije verpakking

Flessen - Mont des Cats Trappist 33cl - 0.10 EUR Statiegeld
LazyImage
LazyImage

Een prachtig kloosterbier is een Frans bier, Mont des Cats, dat zich onderscheidt door zijn verfijndheid en bijzondere karakter!

Kenmerken

Alc. %
7.6°
Inhoud
33 cL
pricePerLiter
8.8€/L
Land
Frankrijk
Type
Trappiste
Stijlfamilie
Pale Ale
Bitterheid
Zoetheid
Stijl
belgian golden strong ale
glutenvrij
nee
allergenen
mout
Stevige verpakking

Stevige verpakking

Statiegeld terug bij de supermarkt

Statiegeld terug bij de supermarkt

Klantenservice

Klantenservice

Productbeschrijving

163 jaar na zijn eerste brouwsel hervat de abdij Mont des Cats in 2011 zijn brouwersactiviteiten. 

Eerste contact: het uiterlijk. Het is een amberkleurig bier dat ontstaat door vermenging van lichte en donkere hopsoorten, waardoor het een mooie gouden kleur krijgt. Het bier wordt bij voorkeur geserveerd in de bijbehorende Mont des Cats-kelk. Het schuim is fijn en lang aanhoudend door de aanwezigheid van grote hoeveelheden hop in het recept. Het bier heeft een tweede gisting op de fles ondergaan, wat een verklaring vormt voor de mogelijke troebelheid van het bier en de aanwezigheid van afzettingen van natuurlijke gisten.

Tweede contact: de neus. De fruitige aroma's zijn overheersend en afkomstig van de fermentatie. De hop komt tot uiting in de afdronk met toetsen van bloemen en citrusvruchten.

Derde contact: de smaak. Het is een trappistenbier van een nieuwe soort met een droge en zeer verfrissende smaak. Het is evenwichtig en vol en rond in de mond. De donkere mouten zorgen voor een krachtig vleugje karamel. We herkennen ook fruitige en bloemige toetsen. De bitterheid is uitgesproken, maar komt meer en meer in evenwicht tijdens de degustatie.

Dit bier wordt op dit moment gebrouwen in de Abbaye de Scourmont, bij gebrek aan vrije ruimte in de Abbaye du Mont des Cats. Volgens Frère Marie "Gaat het om een trappist die wordt gebrouwen in een trappistenabdij volgens een trappistenrecept. (...) Misschien dat we op een dag wel een brouwerij bouwen." »

De abdij, die bekend staat om zijn kaas, pure traditie van de cisterciënzerabdijen in Noord-Europa, hoopt op een tweede leven met dit trappistenbier, het enige Franse trappistenbier. * Een trappistenbier wordt geserveerd in een "kelk" (vanwege de religieuze symboliek die ermee verbonden is), dus de voorkeur gaat naar het Monts des Cats-kelkglas. Sommige liefhebbers serveren het bier echter liever in een tulpglas (dat smaller is aan de bovenkant) om de smaken beter tot hun recht te laten komen.

Mont des Cats Trappist 33cl - 0.10 EUR Statiegeld

Mont des Cats

2,90€
  • Breukvrije verpakking

Bier veilig en snel aan huis!

Binnen 4-5 werkdagen thuisbezorgd*

* Onze leveringsvoorwaarden

Uw loyaliteit wordt beloond

Maak een account & ontvang extra voordeel!

Leer meer over ons loyaliteitsprogramma

Reviews 9,2/10

Bierdrinkers zijn dol op ons.

eKomi

Méér dan 50 vaten.

Van de beste brouwerijen ter wereld!

Wie zijn wij?

Verspil geen druppel!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang bericht over onze nieuwste aanwinsten, loyaliteitsvoordeeltjes en exclusieve aanbiedingen.

Bekend VAN

Onze PerfectDraft biertaps bieden je de ultieme biertap ervaring in uw eigen huis, met een selectie van meer dan 50 verschillende vaatjes bier.

PerfectDraft Europe SAS is lid van het WEEE Compliance-schema van Recupel. Ons lidmaatschapsnummer is 949399. Bezoek de website van Recupel voor informatie over hoe u uw huishoudelijke AEEA moet weggooien.

Met trots voor u gebrouwen, geen 18 geen alcohol

Deel geen content van deze site met personen jonger dan 18

©2023 PerfectDraft Europe SAS