De Nr.1 in online speciaalbier

Blanche du Mont Blanc

check icon Your address email has been added
close icon

Blanche du Mont Blanc

Een verfrissend bier dat gekozen is tot Beste Bier ter Wereld op de WBA 2015 in de categorie Wheat Beer.

4.7°

4,5 / 5
 • Blanche du Mont Blanc
 • Blanche du Mont Blanc

De Blanche du Mont Blanc, oftewel de kou van uw wintersportvakantie in een flesje, bij Saveur Bière! Het recept van de Blanche du Mont Blanc is geïnspireerd op de brouwtradities van het Belgische Leuven en omgeving, met onder andere de dorpen Tirlemont en Hoegaarden.

Net zoals de andere witbieren van deze regio wordt de Blanche du Mont Blanc gebrouwen op basis van gerst, zacht tarwe en hop. In de volgende fase worden korianderzaad en citroenschillen toegevoegd. Dit bier is licht troebel; een klassiek kenmerk voor dit type product. Dit troebele aspect heeft het witbier te danken aan zwevende gistrestjes als gevolg van een gisting op fles.

Dit witbier van Brouwerij du Mont Blanc is een bier met een lichtgele kleur die neigt naar wit dat kruidige en fruitige koriander- en citrusvruchtaroma's vrijgeeft. Ook heeft het bier accenten die verwijzen naar de aanwezigheid van tarwe. In de mond vinden we aroma's terug van citrusvrucht- en koriandersmaken.

Dit bier komt het beste tot zijn recht bij een temperatuur tussen 8 en 9°C. Een bier met een bronzen medaille op het Concours Général Agricole van 2011 in Frankrijk, en verkozen tot Beste Bier ter Wereld door de Beer Awards in 2015 in de categorie Wheat Beer.

Lees verder
 • Uiterlijk

  Licht troebele kleur door de aanwezigheid van tarwe

 • Aroma

  Kruidige en fruitige aroma's van koriander en citrusvruchten

 • Smaak

  Uitgesproken citrus- en koriandersmaken

 • Bitterheid
   
 • Zoetheid