Flessen - Blanche du Mont Blanc

Een verfrissend bier dat gekozen is tot Beste Bier ter Wereld op de WBA 2015 in de categorie Wheat Beer.

Kenmerken

Stijl
Wheat Beer
Inhoud
33 cL
Alc. %
4.7°
Land
Frankrijk
Kleur
Witbier
Type
witbier
Uiterlijk
Licht troebele kleur door de aanwezigheid van tarwe
Aroma
Kruidige en fruitige aroma's van koriander en citrusvruchten
Smaak
Uitgesproken citrus- en koriandersmaken
Amère
Doux
Smaakprofiel
kruidig & delicaat
Stevige verpakking
Gratis retourneren
Klantenservice

Beschrijving

De Blanche du Mont Blanc, oftewel de kou van uw wintersportvakantie in een flesje, bij Saveur Bière! Het recept van de Blanche du Mont Blanc is geïnspireerd op de brouwtradities van het Belgische Leuven en omgeving, met onder andere de dorpen Tirlemont en Hoegaarden.

Net zoals de andere witbieren van deze regio wordt de Blanche du Mont Blanc gebrouwen op basis van gerst, zacht tarwe en hop. In de volgende fase worden korianderzaad en citroenschillen toegevoegd. Dit bier is licht troebel; een klassiek kenmerk voor dit type product. Dit troebele aspect heeft het witbier te danken aan zwevende gistrestjes als gevolg van een gisting op fles.

Dit witbier van Brouwerij du Mont Blanc is een bier met een lichtgele kleur die neigt naar wit dat kruidige en fruitige koriander- en citrusvruchtaroma's vrijgeeft. Ook heeft het bier accenten die verwijzen naar de aanwezigheid van tarwe. In de mond vinden we aroma's terug van citrusvrucht- en koriandersmaken.

Dit bier komt het beste tot zijn recht bij een temperatuur tussen 8 en 9°C. Een bier met een bronzen medaille op het Concours Général Agricole van 2011 in Frankrijk, en verkozen tot Beste Bier ter Wereld door de Beer Awards in 2015 in de categorie Wheat Beer.

Blanche du Mont Blanc

Brasserie du Mont Blanc

 • 3,00 €/per stuk
  op voorraad
  Stevige verpakking
  Gratis retourneren
 • Flessen - Blanche du Mont Blanc 75 cl
  Tags
  6,25 €
 • Flessen - Blonde du Mont Blanc 75cl
  Tags
  6,50 €
 • Flessen - Blonde du Mont Blanc
  Tags
  2,95 €
 • Flessen - Verte du Mont Blanc 75 cl
  Tags
  5,95 €

 • LazyImageLazyImageLazyImageLazyImage

  LazyImageLazyImage

  HOPT, de nummer 1 webshop om online speciaalbier te kopen, ontdek ons ruime assortiment aan speciaalbier, pakketten om zelf bier te brouwen, brouw benodigdheden, bierpakketten, cadeaus en andere bier gerelateerde producten. Geniet van meer dan 1300 craft bieren van over de hele wereld. Van IPA tot Stout, van Tripel, Dubbel, Porter of Gueuze, bij HOPT hebben we voor iedere bierliefhebber wat wils. HOPT, online het beste speciaalbier kopen.

  BEKEND

  VAN


  LazyImage

  Geen 18, geen alcohol. Geniet, maar drink met mate. Bier met liefde gebrouwen, drink je met verstand.

  Alcoholgebruik tijdens de zwangerschap wordt ten strengste afgeraden. Het verkopen van alcohol aan minderjarigen is verboden. Door het bezoeken van onze site bevestig je dat je 18 of ouder bent. InterDrinks, Lille, Frankrijk.