De Nr.1 in online speciaalbier

Rince Cochon 75cl

check icon Your address email has been added
close icon

Rince Cochon 75cl

Een heel goed en “apart” blond bier met 8,5 ° gebrouwen door brouwerij Haacht in België.

8.5°

4,5 / 5
 • Rince Cochon 75cl
 • Rince Cochon 75cl

SBA werd vroeger gebrouwen in Anneoellin onder de naam 'La Rince Cochon', maar wordt nu bij Haacht gebrouwen, in België, dat met name ook de Primus en de Tongerlo brouwt.


Het karakter van dit sterke blonde bier zit in de lichtgele kleur die normaal gezien kenmerkend is voor eerder lichte bieren. Maar met een alcoholgehalte van 8,5° is dit allesbehalve een simpel pilsje! Op het mooie gele bier prijkt een wit schuim van gemiddelde dikte dat goed stand houdt in het glas.


Het bier smaak licht, met een duidelijke moutsmaak en de subtiele zoetzure toetsen van citroen. Ook de alcohol laat zich proeven en laat geen twijfel over het karakter van dit bier.

Het bier is zacht en vol in de mond, met een vleugje mout en wat fruit.

Het is eerder zoet van smaak en enkel de alcohol geeft de zoete smaak van dit drankje wat tegengewicht. Een bier met weinig hop, ideaal voor liefhebbers van volle maar krachtige bieren.


De zoete smaak van de mout houdt de aanwezigheid van alcohol in evenwicht, wat leidt tot een harmonieus en bijzonder aangenaam bier. Rince Cochon is een Vlaams blond bier dat op slimme wijze een lekker recept combineert met een commercieel 'apart' product.

Een biertje dat zich langzaam laat drinken (8,5°) op een temperatuur van 6° C zodat de smaak helemaal tot zijn recht komt. Ideaal bij koude vleeswaren of als aperitief!

Lees verder
 • Uiterlijk

  Licht goudkleurige blonde kleur

 • Aroma

  Moutige aroma's van karamel en een zweem van alcohol

 • Smaak

  Zachte en ronde moutsmaken, lichte bitterheid

 • Bitterheid
   
 • Zoetheid