De Nr.1 in online speciaalbier

Founders CBS 2018

check icon Your address email has been added
close icon

Founders CBS 2018

Een sublieme vat-gerijpte Gourmet Stout gebrouwen met echte Canadese esdoornsiroop          

11.6°

placeholder 100 / 100
 • Founders CBS 2018

"Korte THT: bij voorkeur consumeren voor 24/09/2019 . Ten minste houdbaar tot: de houdbaarheidsdatum van het bier is indicatief. Na het overschrijden van de houdbaarheidsdatum verliest het bier deels zijn smaakeigenschappen, echter vormt dit geen gevaar voor de volksgezondheid. "

Na het doorslaande succes van Kentucky Breakfast Stout komt CBS: Canadese Breakfast Stout. Deze sublieme vat-gerijpte Gourmet Stout is gebrouwen met echte Canadese esdoornsiroop voor een zoete, zachte smaak van esdoorn en melasse. 

CBS is diepzwart onder een kleine bruine schuimkraag, vol klassieke donkergeroosterde mout en cacao, met een vleug vanille en maple-sirup. Dit komt terug in de mond; romig en krachtig, enigszins bruisend- dit alles gaat prachtig samen met de zoete,sterke smaak van koffie, cacaoa en maple.

 

Founders is verplicht vrij strakke data te hanteren voor zowel de KBS als deze CBS. Dit betekent dat het bier zelfs voorbij de THT datum kan zijn. Dit betekent echte niet dat het bier slecht is of dat de smaak vermindert. Zoals vele Imperial Stouts is CBS een bier dat volgens de Brouwerij Founders niet bederft. In feite zal het met de leeftijd verbeteren, dus als je het kunt opbrengen om het niet te openen, zal het de komende jaren alleen maar beter worden van smaak.....

Lees verder
 • Uiterlijk

  Gitzwart, klein mahonie gekleurd schuimkraag, weinig carbonatie

 • Aroma

  Melasse, stroop, stroop, vanille, cacao, ahornsiroop

 • Smaak

  Mokka, vanille, esdoorn en toffee

 • Bitterheid
   
 • Zoetheid