1. Flessen
  2. Straffe Hendrik Tripel
Flessen - Straffe Hendrik Tripel

Straffe Hendrik Tripel: dé Belgische tripel die in het stadscentrum van Brugge wordt gebrouwen!

Kenmerken

Stijl
Tripel
Inhoud
33 cL
Alc. %
Land
België
Kleur
blond
Style
tripel
Uiterlijk
Helder Amber-blondkleurig met een goede dikke witte schuimkop
Aroma
Zacht hoppig, met hinten van zwarte peper, koriander en sinaasappel
Smaak
Caramel, een lichte hopbitterheid en ietwat moutig. Hierna een afdronk van banaan, citrus en mout!
Amère
Doux
Stevige verpakking
Statiegeld terug bij de supermarkt
Klantenservice

Productbeschrijving

Straffe Hendrik Tripel is de enige Brugse tripel die nog in het historische stadscentrum wordt gebrouwen, volgens de aloude brouwtraditie van de "Brugse tripels". Is dit speciaalbier nu eigenlijk een triple of tripel? Een aloude vraag... Maar goed.. De kleur!

Het bier is helder amberblond van kleur. Gebrouwen volgens de beste Brugse brouwtradities met maar liefst 6(!) moutsoorten en twee verschillende hopsoorten. Straffe Hendrik is overigens nog steeds het vlaggenschip, ofwel het paradepaardje onder de speciaalbieren van brouwerij de Halve Maan. En wat ons betreft: zeer terecht overigens!

Straffe Hendrik Tripel heeft een luchtige witte schuimkraag, waarbij de aroma's van hop zeer aanwezig, maar betrekkelijk zacht zijn.  Daarnaast kan men hinten van peper en koriander ontdekken.

De smaak is ietwat zoetig met hinten van caramel en een ietwat lichte moutigheid bij de aanzet. In de afdronk proeft men de bitterheid en kan men tonen van banaan ontdekken. Uiteraard proeft men, mede doordat de brouwers van de Halve Maan 6 moutsoorten hebben toegevoegd, een heerlijk moutige nasmaak. 

Dit bier komt het beste tot zijn recht bij een temperatuur tussen de 8 - 10 graden. En hallo... Waar wacht je nog op? Probeer hem eens uit natuurlijk! Proost!

Straffe Hendrik Tripel

Brasserie De Halve Maan

2,39€/per stuk
op voorraad
Stevige verpakking
Statiegeld terug bij de supermarkt

LazyImageLazyImageLazyImageLazyImage

LazyImageLazyImage

HOPT, de nummer 1 webshop om online speciaalbier te kopen, ontdek ons ruime assortiment aan speciaalbier, pakketten om zelf bier te brouwen, brouw benodigdheden, bierpakketten, cadeaus en andere bier gerelateerde producten. Geniet van meer dan 1300 craft bieren van over de hele wereld. Van IPA tot Stout, van Tripel, Dubbel, Porter of Gueuze, bij HOPT hebben we voor iedere bierliefhebber wat wils. HOPT, online het beste speciaalbier kopen.

BEKENDVAN
LazyImage
Geen 18, geen alcohol. Geniet, maar drink met mate. Bier met liefde gebrouwen, drink je met verstand.

Alcoholgebruik tijdens de zwangerschap wordt ten strengste afgeraden. Het verkopen van alcohol aan minderjarigen is verboden. Door het bezoeken van onze site bevestig je dat je 18 of ouder bent. InterDrinks, Lille, Frankrijk.