Flessen - Westmalle Tripel 75 cl

Westmalle Tripel 75cl, één van de Belgische klassiekers onder de trappistenbieren.

Kenmerken

Stijl
Tripel
Inhoud
75 cL
Alc. %
9.5°
Land
België
Kleur
blond
Type
tripel
Apparence
Goudblond, ietwat mistig, kleine ferme schuimlaag
Arôme
Complex en schommelend tussen aroma's van hop en gist
Goût
Intens en zijdeachtig, je blijft het eeuwig herontdekken!
Amère
Doux
Stevige verpakking
Gratis retourneren
Klantenservice

Beschrijving

Westmalle Tripel, ongetwijfeld één van de klassiekers onder de Belgische trappisten en bij menig liefhebber van speciaalbier welkbekend. Het is in onzer ogen, een adbijdbier welke je in ieder geval geproefd moet hebben! 

Dit bier wordt al sinds 1934 gebrouwen onder toezicht van de trappisten van de Abdij der trappisten van Westmalle en wordt vaak ook wel de "moeder van alle tripels" genoemd. Het heeft dan ook bijzondere eigenschappen.

Dit Belgische bier is een van de eerste bieren met de officiële aanduiding “tripel bier” en is het resultaat van een strenge selectie van de ingrediënten. Talloze hoppen geven de speciale smaak en bitterheid aan dit exceptionele bier. Bovendien wordt al sinds 1956 dezelfde gistsoort gebruikt, die voor een groot deel verantwoordelijk is voor de complexe smaak en aroma’s van deze trappist.

Dit intens goudkleurige blonde abdijbier geeft zodra het in het glas komt een witte, romige, overvloedige en mooi blijvende schuimlaag. Hieruit stijgen complexe en fruitige aroma’s van hop en gist op met tonen van met name sinaasappel en ander citrusfruit. Ook in de aanzet in de mond is deze trappist complex met een zeer aangename zijdezachte, romige textuur. We ontdekken moeilijk te identificeren fruitaroma’s en hints van alcohol met een zeer bloemige bitterheid die ook in de afdronk blijft hangen.

Westmalle Tripel 75 cl

Abbaye de Westmalle

 • 6,46 €/per stuk

  0,20 € Statiegeld

  op voorraad
  Stevige verpakking
  Gratis retourneren
 • Gift box with beer and glass - Giftpack "De schatten van de Monniken"
  18,95 €
 • Gist - Gist Mangrove Jack's Belgian Tripel M31 10g
  4,37 €
 • multibuybestseller
  Flessen - Westmalle Tripel
  Tags
  1,72 €

  0,10 € Statiegeld

 • Flessen - Zundert Trappist
  Tags
  1,98 €

 • LazyImageLazyImageLazyImageLazyImage

  LazyImageLazyImage

  HOPT, de nummer 1 webshop om online speciaalbier te kopen, ontdek ons ruime assortiment aan speciaalbier, pakketten om zelf bier te brouwen, brouw benodigdheden, bierpakketten, cadeaus en andere bier gerelateerde producten. Geniet van meer dan 1300 craft bieren van over de hele wereld. Van IPA tot Stout, van Tripel, Dubbel, Porter of Gueuze, bij HOPT hebben we voor iedere bierliefhebber wat wils. HOPT, online het beste speciaalbier kopen.

  BEKEND

  VAN


  LazyImage

  Geen 18, geen alcohol. Geniet, maar drink met mate. Bier met liefde gebrouwen, drink je met verstand.

  Alcoholgebruik tijdens de zwangerschap wordt ten strengste afgeraden. Het verkopen van alcohol aan minderjarigen is verboden. Door het bezoeken van onze site bevestig je dat je 18 of ouder bent. InterDrinks, Lille, Frankrijk.