Coffret Bière d'Abbaye

Saveur Bière

59,90€
en stock
  • Compensation carbone des livraisons et retours

  • Emballage anti-casse et retours gratuits

Une sélection de 24 bières d'abbaye et trappistes de caractère qui vous plongera dans la pure tradition monastique !

17 abdijen en kloosters

binnen handbereik

24 bieren

uit de kloostertraditie

ONTDEK HET PAKKET ABDIJBIEREN

BEGIN DEZE SMAAKVOLLE PELGRIMSTOCHT

Met het pakket Abdijbieren ontdek je 24 authentieke trappisten- en abdijbieren geselecteerd door HOPT.

Ontdek het erfgoed van brouwende monniken in abdijen als Westmalle, Scourmont of de brouwerij van Haacht.

EEN KIST VOL KLOOSTERAROMA'S

2 onderzetters, 1 flesopener en 1 boekje... Je reist niet alleen want HOPT gaat met je mee op deze pelgrimstocht langs deze 17 eeuwenoude abdijen.

PRESENTATIE

GENIET VAN DE BESTE ABDIJBIEREN

Emballage anti-casse

Emballage anti-casse

Retours gratuits

Retours gratuits

Service Client

Service Client

WAT KLANTEN VINDEN

Uitstekend pakket!

"De bieren kwamen waren stevig verpakt. Elk bier werd zeer gewaardeerd. Ik ben zeer tevreden met deze bestelling. Er is uitstekend werk verricht!"

Yoeri

Super

"De bieren waren super goed beschermd en het pakket werd snel bezorgd. Mijn vriend was blij met dit geweldige cadeau! Alles was in orde en ik vast wel weer opnieuw iets uitzoeken."

Joke

Gevarieerd aanbod

Gevarieerd aanbod "Snelle levering, ideaal geschenk voor bierliefhebbers gezien de gevarieerde selectie van bieren."

Yasmine

VRAGEN?

Waar kan ik informatie vinden over de bieren?
Je vindt de beschrijving van de bieren onder "Inhoud van het pakket". Klik op een bier en je vindt meer informatie.
Ik wil dit graag cadeau geven met een persoonlijk berichtje erbij. Hoe kan ik dat doen?
Je krijgt mogelijkheid voor een persoonlijke tekst bij de checkout.
Kan ik dit pakket op een ander adres laten bezorgen of bij een afhaalpunt van DHL?
Het pakket kan naar elk privé-adres in Nederland worden gestuurd, maar niet naar een DHL afhaalpunt, sorry!

EEN PRODUCT VAN A TOT Z AMBACHTELIJK VERVAARDIGD

Het pakket abdijbieren is ontworpen en amengesteld door HOPT. Het is een van onze bestsellers. We hopen je 17 abdijen te laten ontdekken met deze weergaloze 24 bieren vol zoete, kruidige en moutige smaken.

Alles over abdijbieren

Ontdek ons ruime assortiment abdijbieren, waaronder Leffe, Westmalle, Chimay, Maredsous, Paix Dieu en La Trappe: mythische bieren die je vast wilt drinken!

Wat is precies een abdijbier?

Om een bier "abdijbier" te mogen noemen, moet een brouwer het aan een abdij koppelen. Dit gebeurt via een specifieke vergunning. Het kan gaan om een klooster zijn dat nu nog actief is maar het kan ook een ruïne zijn van een abdij die ooit heeft bestaan. Door het verkrijgen van deze titel verkrijgt de brouwer het recht om de naam van de abdij te gebruiken op het etiket van zijn bier en het monastieke merkimago voor zijn communicatie. Meer weten? Lees dan dit artikel

Hoe smaakt abdijbier?

Meestal zijn de abdijbieren van Belgische oorsprong, zoals Dubbel, Tripel of Quadrupel, en het zijn het relatief sterke bieren. Doorgaans hebben dit soort bieren een mooie rondheid met moutige, zoete en alcoholische smaken.

Hoe kun je een abdijbier het beste drinken?

Voor de optimale smaak, kies een bierglas met een steel. Bijvoorbeeld een kelkglas, een tulpglas of een ballonglas. De aroma's en smaken komen hierdoor goed tot hun recht. Dit soort glas voorkomt ook dat het bier snel warm wordt tijdens het drinken. Spoel het glas om met koud water voordat je het bier inschenkt.

Drink je bier niet te koud, maar zorg voor een temeperatuur tussen 8 en 10°C. Quadrupelbieren dien je echter te drinken op een temperatuur tussen 12 en 14°C. Veel minder koud dan je misschien zou verwachten. Dit soort kruidige bieren hebben meer aroma en een betere smaak op een iets hogere temperatuur.

Er zijn geweldig veel gerechten die goed passen bij een abdijbier. Zowel het bier komt dan extra tot zijn recht en je eten smaakt ook beter! Een win/win situatie voor je eten en het bier. Dorrgaans past een abdijbier heel goed bij een plankje worst of rauwe ham, maar ook bij vlees met saus zoals wild of gebraden lamsvlees. Liever geen vlees? Kies dan voor zachte, romige kazen of blauwe kaas. dit past goed bij de moutige smaken van het abdijbier. Wij zijn zelf fan van toetjes met karamel, zoals vla of pannenkoeken met karamelsaus.

Wat zijn de beste abdijbieren?

Goede vraag! Maar wij kunnen onmogelijk kiezen tussen Chimay, Trappiste Rochefort, Saint Feuillien of Achel. Na lang wikken en wegen zijn wij tot deze top 3 gekomen:

Paix Dieu: dit beroemde Belgische abdijbier staat bekend om zijn traditie van brouwen bij het licht van de volle maan. De Brouwerij Caulier stemt zich af op de maankalender om haar karaktervolle ambachtelijke bier te brouwen. Dit krachtige bier heeft complexe aroma's van fruit en specerijen gecombineerd met toetsen van hop, mout, gist en vanille.

Westmalle Tripel: dit wordt beschouwd als een van de meest complexe trappistenbieren die er bestaan en wordt soms zelfs de "Moeder van alle Tripels" genoemd omdat het ede allereerste Tripel was! Het wordt sinds 1934 gebrouwen in de Abbaye N.Dame de la Trappe du S.Coeur onder toezicht van trappistenmonniken. De Westmalle Triple heeft complexe en fruitige aroma's van hop, gist en citrusvruchten.

Chimay Bleue: het krachtigste en meest complexe trappistenbier van de abdij van Notre Dame de Scourmont. Oorspronkelijk een kerstbier met een kruidig bouquet en een fruitige aroma's die zeer kenmerkend zijn voor Chimay. Het bier heeft een lange bitterheid en past prima bij maaltijden op basis van bier, zoals pannenkoeken of Vlaamse karbonade (kijk voor recepten met bier bij onze blog artikelen)

On en parle dans le mag

Coffret Bière d'Abbaye

Saveur Bière

59,90€
en stock
  • Compensation carbone des livraisons et retours

  • Emballage anti-casse et retours gratuits

Livré par tous les moyens

Livraison à domicile, au bureau, en relais ou retrait et livraison en direct à Lille !

Nos conditions de livraison
Votre fidélité récompensée

Le programme de fidélité vous offre de nombreux avantages dès la 1ère commande.

Notre programme de fidélité
Avis client 4,7/5

C’est vous qui nous faites vivre, alors on prend soin de vous !

eKomi
Depuis 2007

Le plus grand choix de bières sur Internet

Qui sommes-nous ?

Ne perdez pas une goutte !

Inscrivez-vous à notre newsletter pour profiter de vos avantages fidélité, des offres exclusives et pour recevoir nos dernières nouveautés houblonnées.

ILS PARLENT DE NOUS

Saveur Bière, leader français sur le marché de la bière en ligne, proposant des bières en bouteilles, des tireuses à bière, des verres, des fûts, des articles de brassage et des coffrets de bières, est composé d’une équipe jeune et dynamique avec une seule priorité : la satisfaction des clients. Pour y parvenir, nous nous efforçons de vous offrir un service de qualité, d’être toujours à votre écoute et de vous dénicher de nouvelles bières introuvables en France et plus excellentes les unes que les autres. Véritables spécialistes en bières, en brasseries et dans leurs domaines de compétences, nos membres se démènent chaque jour en logistique, achat/vente, service client et informatique pour faciliter et transformer votre expérience d’achat en réel plaisir.

L’abus d’alcool est dangereux pour la santé, à consommer avec modération.

La consommation d’alcool est vivement déconseillée aux femmes enceintes. La vente d'alcool à des mineurs de moins de 18 ans est interdite. En accédant à nos offres, vous déclarez avoir 18 ans révolus. InterDrinks, Lille, France

©2022 PerfectDraft Europe SAS

Interdiction de vente de boissons alcooliques aux mineurs de moins de 18 ans

La preuve de majorité de l'acheteur est exigée au moment de la vente en ligne.

CODE DE LA SANTÉ PUBLIQUE : ART. L. 3342-1. L. 3342-3