
Beery Christmas : Galibot Panic at Munich
Galibot, een Duitser gemaakt in Frankrijk
Forbach, een kleine Franse stad in de Moezelstreek in het oosten van Frankrijk, telt ongeveer 21.000 inwoners. En om al deze inwoners tevreden te stellen, kwamen drie vrienden, Charly, Thomas en Alexandre op het idee hun brouwerij op te richten. Zijn naam? Galibot!
Als liefhebbers van goede ambachtelijke bieren begonnen onze drie oprichters met hun eigen kennis. Enerzijds hadden Thomas en Charly al de brouwerij "Tom en Charly", die gespecialiseerd was in het brouwen van zure bieren. Ze brouwden bijvoorbeeld Brett en Barleywine. Aan de andere kant had Alexandre de Schoenecker Brau, een microbrouwerij gespecialiseerd in pils.
De microbrouwerij Galibot, gevestigd in de voormalige mijnterreinen van Lotharingen, draagt haar naam als verwijzing naar de jonge mannen die in de ondergrondse mijnen werkten. Het is een brouwerij die de waarden, de know-how en het erfgoed van haar regio uitdraagt en zich door deze cultuur laat inspireren bij het ontwerpen van haar recepten.
Samen bundelen zij hun kennis om een assortiment goed doordachte en evenwichtige bieren aan te bieden, met de nadruk op de productie van ondergistende en gemengde bieren. Precisie, geduld en know-how zijn ongetwijfeld nodig om deze brouwsels goed te realiseren, vooral omdat ze worden gemaakt volgens een traditionele brouwmethode, geïnspireerd door hun Duitse buren.
Bij Galibot kunt u vooral lagers proeven, bieren van lage gisting, maar veel lekkerder dan de industriële bieren van de supermarkt. Het is meer graan-achtig en hoppig en gebruikt vaak een beetje extra kick zoals roggebrood..
De brouwerij Galibot heeft vandaag de dag een brede waaier van producten en werkt met complexe processen. Dit is wat ons verleidde om hen toe te voegen aan de tiende editie van onze Beery Kerst adventskalender.
Panic at Munich, een Duitser met een Frans tintje
Panic at Munich van de Galibot brouwerij is een bier in München Dunkel stijl. Deze stijl heeft de bijzonderheid dat het een donker bier van lage gisting is, gebrouwen in München.
Met Panic at Munich wordt u geconfronteerd met een herbeleving van dit typisch Duitse formaat, in de vorm van een donker mahonie kleurig bier, dat zijn kleur dankt aan het gebruik van gebrande mouten, overgoten met een dikke pluizige beige schuimkraag.
Als je je glas nadert, ruik je aroma's van geroosterde mout, toast, hazelnoot, karamel, met een vleugje gedroogd fruit.
In de mond is hij relatief complex en soepel, met tonen van brood, toast, koffie, chocolade en karamel, met een matige bitterheid afkomstig van de hop.
Dit is een bier om te drinken bij een temperatuur van 8°C in een tulpglas, met een pulled pork burger.
ALCOHOLMISBRUIK IS GEVAARLIJK VOOR JE GEZONDHEID, CONSUMEER MET MATE.