50+ verschillende vaten! Gratis levering met Chronopost bij aankopen van €100 of meer!
Voorwaarden
10/12/20222 minuten leestijd

Beery Christmas Jour 10 : Crew Republic Bavarian Psycho

Crew Republic, de Duitse brouwerij die de regels breekt

De ambachtelijke bierrevolutie

Als u bekend bent met Duits bier, weet u dat het wordt gebrouwen volgens de Duitse reinheidswet, Reinheitsgebot genaamd, die ook een van de oudste levensmiddelen wet van Europa is. Het is ontstaan in Beieren en dateert uit 1516. Het vereist dat brouwerijen alleen de primaire ingrediënten voor het brouwen van bier gebruiken, namelijk mout, water en hop. Gist wordt niet vermeld, hoewel dat wel zou moeten, want dat was toen nog niet echt bekend.

500 jaar later besluit de Duitse brouwerij Crew Republic deze wet te doorbreken door aan te kondigen dat het een revolutie wil ontketenen in de ‘saaie’ wereld van het Duitse bier. Niet cool voor traditie, maar cool voor hop liefhebbers! 

Aan de wieg staan Mario en Timm, twee vrienden die net van school komen en in het voorjaar van 2011 hun brouwerij Crew Republic oprichten in een gedeelde flat in de wijk Glockenbach in München. Hun doel is originele, creatieve en vooral smaakvolle bieren te brouwen. 

Crew Republic gaat van kracht naar kracht

Ondanks talrijke pogingen van hun omgeving om hen te demotiveren, hebben onze brouwersvrienden het hoofd koel gehouden en zijn zij zich blijven concentreren op hun doelstellingen. Nadat vele recepten waren gecreëerd en vele brouwsels waren gemaakt, werd het eerste bier van de Crew Republic brouwerij gebrouwen onder de naam Foundation 11, een Pale Ale die nog steeds hopliefhebbers in vervoering brengt. 

Later konden ze een iets grotere plek vinden om meer te brouwen, maar ze konden zich nergens vestigen omdat niemand echt in hen geloofde. Met veel doorzettingsvermogen bleef de gemeenschap groeien en werd de vraag steeds groter. In 2012 kwam dan ook hun eerste hopbom, Drunken Sailor IPA. Daarna volgden vele andere, zoals de Imperial Stout Roundhouse Kick of de DIPA 7:45 Escalation. 

U kunt zich voorstellen dat het brouwen van dit alles een echte infrastructuur vereist, die in 2015 komt, wanneer Crew Republic eindelijk zijn eigen brouwerij heeft! Bovendien kun je ze sinds 2017 zelfs bezoeken en direct in hun tapkamer een koud biertje drinken. 

Een ambachtelijk bier van Crew Republic proeven betekent dat je zeker kunt zijn dat je geniet van een geweldig smakend ambacht dat passie mengt met de beste ingrediënten. Het is dan ook geen verrassing dat we hem samen met Bavarian Psycho hebben opgenomen in onze 10e Beery Kerst adventskalender. 

Crew Republiek - Beierse Psycho

Wanneer witbier en hop elkaar ontmoeten, krijg je Bavarian Psycho, een zeer licht, droog gehopt tarwebier met een uitgesproken wazige kleur. Onder de gele kleur en het luchtige witte schuim schuilen intense aroma's van tarwe, vermengd met frisse tonen van hop en citrus. Het is vooral in de mond dat het geheel tot leven komt, met een intensiteit die gedragen wordt door de citrusvruchten, in een zeer evenwichtig geheel. 

De droge en lichte body wordt gecombineerd met knapperige hop om je dorst te lessen. De matige koolzuur zal uw smaakpapillen precies goed doen tintelen. Het bier is anders door het gebruik van aromatische hop en verrast ons met toetsen van ananas en mango, terwijl we meer gewend zijn aan een vleugje kruiden en specerijen. Een delicate bitterheid komt op het einde, met een lange afdronk van ananas en citrus. 

Dit bier herneemt duidelijk de stijl, te genieten bij 6-8°C met zeevruchten. 

ALCOHOLMISBRUIK IS GEVAARLIJK VOOR JE GEZONDHEID, CONSUMEER MET MATE. 

Bier veilig en snel aan huis!

Binnen 4-5 werkdagen thuisbezorgd*

* Onze leveringsvoorwaarden

Uw loyaliteit wordt beloond

Maak een account & ontvang extra voordeel!

Leer meer over ons loyaliteitsprogramma

Reviews 9,2/10

Bierdrinkers zijn dol op ons.

eKomi

Méér dan 50 vaten.

Van de beste brouwerijen ter wereld!

Wie zijn wij?

Verspil geen druppel!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang bericht over onze nieuwste aanwinsten, loyaliteitsvoordeeltjes en exclusieve aanbiedingen.

Bekend VAN

Onze PerfectDraft biertaps bieden je de ultieme biertap ervaring in uw eigen huis, met een selectie van meer dan 50 verschillende vaatjes bier.

PerfectDraft Europe SAS is lid van het WEEE Compliance-schema van Recupel. Ons lidmaatschapsnummer is 949399. Bezoek de website van Recupel voor informatie over hoe u uw huishoudelijke AEEA moet weggooien.

Met trots voor u gebrouwen, geen 18 geen alcohol

Deel geen content van deze site met personen jonger dan 18

©2023 PerfectDraft Europe SAS