50+ verschillende vaten! Gratis levering met Chronopost bij aankopen van €100 of meer!
Voorwaarden
12/12/20223 minuten leestijd

Beery Christmas Jour 12 : Mikkeller Beer Hunter

De toonaangevende Deense brouwerij

Brouwen is een familieaangelegenheid! Het begon allemaal met twee tweelingbroers, Jeppe Jarnit-Bjergso en Mikkel Borg Bjergso. Jeppe ging naar de Verenigde Staten om zijn eigen bedrijf Evil Twin te beginnen, terwijl Mikkel in Denemarken bleef om zich te concentreren op zijn brouwerij Mikkeller. Mikkel begon als leerling en dronk goedkoop bier, net genoeg om het feestelijk te maken, maar niet zo goed als het zou moeten zijn. Om zijn school te financieren en wat geld te hebben, ging hij bij een klein plaatselijk café werken, waar hij werd opgeleid in de kennis van Belgische bieren, zoals Chimay en Hoegaarden. Hij ontdekte een passie voor bieren uit de hele wereld en vormde een bierclub met zijn vrienden, waar ze rond een tafel in de kelder discussieerden en bier proefden. 

De tijd verstrijkt en Mikkel wordt wis- en natuurkundeleraar. Na een dag werken gaat hij naar een plaatselijke kroeg voor een biertje en proeft India Pale Ale van de Deense brouwerij Brøckhouse. Hij wordt er verliefd op! Hij denkt echter dat hij veel geld kan besparen als hij zijn eigen bier maakt en dat hij zelfs wedstrijden kan winnen als hij zijn zinnen erop zet. Dus begint hij samen met zijn vriend Kristian Keller in een kleine keuken in Kopenhagen te experimenteren met water, mout, hop en gist. 

Naarmate de tijd verstrijkt, raken de twee vrienden op dreef, omringden zich met Amerikaanse brouwboeken waarin hop werd geprezen, en maalden zelfs mout in hun kelder. Hun eerste brouwsel was een kloon van dat beroemde bier, geproefd in de kroeg. Ze namen deel aan een thuisbrouw wedstrijd en wonnen een aantal medailles op het nationale Deense bierfestival. Met dit succes begonnen ze meer te brouwen, onder meer via de Deense microbrouwerij Ørbæk, waardoor ze zigeuner brouwers werden, wat betekent dat ze geen eigen faciliteiten hebben maar samenwerken met andere bedrijven om hun bieren te brouwen. 

Mikkeller werd echt beroemd toen ze een oatmeal stout brouwden, gewoon door koffie toe te voegen via de French press-techniek: koffie zetten en filteren door de zuiger zachtjes naar beneden te drukken. Het water stroomt dan door de zuiger, waardoor het koffiedik op de bodem van de pot achterblijft. Het was een doorslaand succes en haalde zelfs de top 1 op het forum van bierspecialist Ratebeer. Daarna bleven ze brouwen tot begin 2007, toen Keller Mikkeller verliet om zijn eigen weg te volgen en redacteur te worden van een muziektijdschrift. 

Mikkel bleef alleen achter met een berg werk, want hij moest niet alleen het brouwen beheren, maar gaf ook nog les. In 2010 gaf hij zijn baan als leraar op om zich volledig aan het brouwen te wijden. Kort daarna opende hij Mikkeller Bar, zijn eerste bar aan de Viktoriagade in de wijk Vesterbro in Kopenhagen. Vandaag is Mikkeller een entiteit in de brouwerswereld en het was voor ons ondenkbaar om het niet in onze 10e editie van de Beery Christmas adventskalender te hebben! 

Mikkeller's Beer hunter proeven

Wat heeft de Deense brouwerij Mikkeller voor ons in petto? Het blikje, dat meer wegheeft van een berliner weisse, straalt frisheid uit met zijn fruitige maar ook met zijn zeer lichte kant. Eenmaal uitgeschonken in een glas heeft het een robijnrode kleur met een fijn roze schuim. Gebrouwen met tarwe en gerst, waardoor het een vrij ondoorzichtig uiterlijk krijgt. In de neus zijn er aroma's van bosbessen, bosvruchten, aardbeienyoghurt, rozenwater en lavendel. Het geheel is zeer melkachtig met een laag alcoholpercentage van 3,7%. 

In de mond brengt het zoutgehalte droge tonen, die de smaken van rood fruit en bosbessen begeleiden. Er is een gelijkenis met een suikervrije jam. Zoals gezegd is dit meer een berliner weisse dan een sour. Dit is het perfecte bier om iets meer te ontdekken over ambachtelijk bier, zowel voor de beginner als voor de ervarene, met smaken die buiten het gewone vallen. Mikkeller's Beer Hunter gaat heel goed samen met cheesecake of verse kaas, te genieten bij een temperatuur van 6°C. 

ALCOHOLMISBRUIK IS GEVAARLIJK VOOR JE GEZONDHEID, CONSUMEER MET MATE.

Bier veilig en snel aan huis!

Binnen 4-5 werkdagen thuisbezorgd*

* Onze leveringsvoorwaarden

Uw loyaliteit wordt beloond

Maak een account & ontvang extra voordeel!

Leer meer over ons loyaliteitsprogramma

Reviews 9,2/10

Bierdrinkers zijn dol op ons.

eKomi

Méér dan 50 vaten.

Van de beste brouwerijen ter wereld!

Wie zijn wij?

Verspil geen druppel!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang bericht over onze nieuwste aanwinsten, loyaliteitsvoordeeltjes en exclusieve aanbiedingen.

Bekend VAN

Onze PerfectDraft biertaps bieden je de ultieme biertap ervaring in uw eigen huis, met een selectie van meer dan 50 verschillende vaatjes bier.

PerfectDraft Europe SAS is lid van het WEEE Compliance-schema van Recupel. Ons lidmaatschapsnummer is 949399. Bezoek de website van Recupel voor informatie over hoe u uw huishoudelijke AEEA moet weggooien.

Met trots voor u gebrouwen, geen 18 geen alcohol

Deel geen content van deze site met personen jonger dan 18

©2023 PerfectDraft Europe SAS