50+ verschillende vaten! Gratis levering met Chronopost bij aankopen van €100 of meer!
Voorwaarden
13/12/20222 minuten leestijd

Beery Christmas Jour 13 : Castelain Ch'ti Hivernale

Castelain, een brouwerij van tradities en generaties

De Brouwerij van Castelain is een iconische vestiging van de Hauts de France, die haar traditie sinds 1966 in ere houdt, in het dorpje Bénifontaine. In die tijd namen Roland en Marie-Louise Castelain een oude brouwerij uit 1926 over, waardoor de hele familie generaties lang kon samenwerken aan een gemeenschappelijk project. 

Het was Yves die in 1978 zijn vader opvolgde en het jaar daarop de Ch'ti Blonde creëerde, die de specialiteit van de brouwerij van Castelain zou worden. Later werden andere bieren gebrouwen, zoals Jade, het eerste biologische bier in Frankrijk in 1986, en Castelain Grand Cru in 2016. In de loop der jaren heeft de brouwerij een reeks rijke en subtiele bieren aangeboden die internationaal met trots heel Frankrijk vertegenwoordigen. Vandaag volgen niet minder dan drie generaties elkaar op, met een even sprankelende brouwpassie als altijd, en ontwikkelen ze een knowhow die traditie en innovatie combineert met het grootste respect voor het milieu. 

Het hoofddoel van deze Franse brouwerij is haar passie en creativiteit ten dienste te stellen van bierliefhebbers, om zo een echte hop ervaring te bieden. Ze willen karaktervolle bieren brouwen met een rijk en gevarieerd profiel, zodat ze u zowel bij een aperitief als bij een diner kunnen begeleiden. Als u uw bier kiest in overeenstemming met wat u eet, versterkt u beide. Een licht bier zoals een Pale Ale past bijvoorbeeld heel goed bij een salade, terwijl een zeer dikke Imperial Stout ideaal is bij een barbecue, vanille-ijs of chocoladetaart. 

Voor de samenwerking op onze 10e Beery Christmas adventskalender is de Castelain Brouwerij begonnen met het brouwen van een Ch'ti Hivernale, perfect om bij het vuur te zitten, bij het raam waar je de sneeuwvlokken kunt zien. 

Proeven van de Ch'ti Hivernale van de Castelain Brouwerij

Met zo'n naam kunnen we ons voorstellen dat je onder een deken en voor de open haard je bier proeft, wat ons doet denken aan de kou van de winter. Natuurlijk zit er "Hivernale" in de naam van uw bier, maar vergeet niet de "Ch'ti", synoniem voor vrijgevigheid en gezelligheid.  

Genoeg gekletst, hoe zit het met deze Ch'ti Ambrée Hivernale? Wanneer hij in een glas wordt geschonken, heeft hij een donkeroranje, bijna koperkleurige kleur, met daarop een dik, romig, gebroken wit schuim. 

In de neus ademt hij aroma's uit van mout, karamel, kruiden en gebakken brood. Het is zoet en ruikt naar Kerstmis en de feestdagen. In de mond zijn er heerlijke smaken van bruine suiker, peperkoek, graan en karamel. Het geheel heeft een glad en romig profiel, dat wordt gekenmerkt door een fijne bitterheid

De bieren van Ch'ti, die met het grootste respect voor de tradities van Noord-Frankrijk worden gebrouwen, zijn gerijpte bieren, wat betekent dat ze enkele weken in grote vaten op een koele en droge plaats worden bewaard. De Ch'ti Hivernale is een amberkleurig bier dat bij een temperatuur van 8 tot 10°C gedronken kan worden bij een stoofschotel van rundvlees. 

ALCOHOLMISBRUIK IS GEVAARLIJK VOOR JE GEZONDHEID, CONSUMEER MET MATE.

Bier veilig en snel aan huis!

Binnen 4-5 werkdagen thuisbezorgd*

* Onze leveringsvoorwaarden

Uw loyaliteit wordt beloond

Maak een account & ontvang extra voordeel!

Leer meer over ons loyaliteitsprogramma

Reviews 9,2/10

Bierdrinkers zijn dol op ons.

eKomi

Méér dan 50 vaten.

Van de beste brouwerijen ter wereld!

Wie zijn wij?

Verspil geen druppel!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang bericht over onze nieuwste aanwinsten, loyaliteitsvoordeeltjes en exclusieve aanbiedingen.

Bekend VAN

Onze PerfectDraft biertaps bieden je de ultieme biertap ervaring in uw eigen huis, met een selectie van meer dan 50 verschillende vaatjes bier.

PerfectDraft Europe SAS is lid van het WEEE Compliance-schema van Recupel. Ons lidmaatschapsnummer is 949399. Bezoek de website van Recupel voor informatie over hoe u uw huishoudelijke AEEA moet weggooien.

Met trots voor u gebrouwen, geen 18 geen alcohol

Deel geen content van deze site met personen jonger dan 18

©2023 PerfectDraft Europe SAS