50+ verschillende vaten! Gratis levering met Chronopost bij aankopen van €100 of meer!
Voorwaarden
15/12/20223 minuten leestijd

Beery Christmas Jour 15 : Adnams Flat White Porter

Adnams, een 150 jaar oude brouwerij 

Adnams is veel meer dan een Engelse brouwerij, het is een echt instituut dat zijn ervaring al 150 jaar aanbiedt! Opgericht door George en Ernest Adnams in 1872 in Southwold, in het Engelse graafschap Suffolk, draagt het nog steeds deze naam, beroemd in het hele land. Voor de goede orde, niet zo leuk voor hem, George ging een paar jaar later in Afrika bij de cavalerie en werd opgegeten door een krokodil. 

Bekend en erkend als brouwers, distilleerders, wijnhandelaars, detailhandelaars en hoteliers, houden zij het lang niet alleen bij het brouwen van bier. Zij werken op verschillende fronten, zijn de bedenkers van sterke dranken van topkwaliteit en werken zelfs samen met getalenteerde producenten om de beste wijnen ter wereld aan te bieden. Dit streven naar perfectie is het kenmerk van Adnams, dat u ook kunt vinden in hun herbergen, hotels, winkels en pubs. 

De brouwerij, gevestigd aan de kust van Southwold, laat deze zich inspireren door de open zee en de beukende golven. Het is een onafhankelijke microbrouwerij die van deze status heeft geprofiteerd om ongebonden te zijn in haar innovatie en tegelijkertijd het ecosysteem in stand te houden. 

Hoewel Adnams een brouwerij is met een lange geschiedenis, leert zij voortdurend bij en rust zij niet op haar lauweren. Zij probeert altijd te onderzoeken en te groeien om de beste werkmethoden te hebben en haar impact op het milieu te verminderen. Wat dat laatste betreft, is het vermeldenswaardig dat de brouwerij alleen lokale ingrediënten gebruikt. Omdat dit volgens hen het beste is en omdat het hierdoor het eerste koolstofneutrale bier van het Verenigd Koninkrijk heeft kunnen brouwen, East Green. 

Nu u wat meer weet over de Engelse brouwerij, kunt u zien waarom zij meededen aan het Beery Christmas, voor de tiende editie van onze beroemde adventskalender. Voor de gelegenheid hebben ze een bier bedacht met de naam Flat White Porter, een zwart bier vol smaak. 

Adnams Porter in de Beery Christmas

De oorsprong van de Porter-stijl

Porter is een donker bier! Deze bijzondere stijl komt uit het Engeland van de 18e eeuw, waar een nieuw soort mout uit werd gevonden door het meer of minder sterk te roosteren. In combinatie met brouwtechnieken werd dit nieuwe bier "Entire" genoemd. Al snel werd deze mout een must, vooral voor de Londense dokwerkers en portiers. 

Waarom? Want in die tijd werden de havenarbeiders, die de vracht vervoerden die per schip in de dokken aankwam, "Ticket Porters" genoemd. Om ze gemakkelijk herkenbaar te maken, hadden ze een kruisvormig insigne op hun uniformen bevestigd. Zij hadden de zware taak om alle goederen van de ene plaats naar de andere te dragen en hadden meestal geen tijd om te eten. Dus stopten ze vaak bij een Engelse pub om bij te tanken met een goed biertje en de dag door te komen. Het werd zo populair, gewaardeerd en geconsumeerd dat de naam "Entire" werd vervangen door "Porter" ter ere van de consumenten.

Hoe zit het met Adnams Flat White Porter? 

Adnams Flat White Porter is dan ook een zwart bier met een ondoorzichtige zwarte kleur en een fijne, romige, aanhoudende beige schuimkraag. 

In de neus ligt de nadruk op gebrande mouten met tonen van koffie die je neus zullen prikkelen. Het is zeer krachtig, doet denken aan een zwarte ochtendkoffie. Maar de meer gulzige zou een vleugje chocolade kunnen vinden. Zoals gewoonlijk is het proeven open voor interpretatie! 

In de mond zijn er sterke smaken, evenals een zeer pakkende bitterheid die gewoonlijk niet voorkomt in deze stijl. Qua smaken is het logischerwijs koffie, chocolade en gebrande mout met een harsachtige toets die het gehemelte pakt. De fluwelen body heeft een lage koolzuur graad voor een lange en droge afdronk, die vergezeld gaat met koffie tonen en een bittere en kruidige toets. 

Hij moet worden gedronken bij een temperatuur van 10°C met een karamelroom. Eenvoudig. Efficiënt. 

Bier veilig en snel aan huis!

Binnen 4-5 werkdagen thuisbezorgd*

* Onze leveringsvoorwaarden

Uw loyaliteit wordt beloond

Maak een account & ontvang extra voordeel!

Leer meer over ons loyaliteitsprogramma

Reviews 9,2/10

Bierdrinkers zijn dol op ons.

eKomi

Méér dan 50 vaten.

Van de beste brouwerijen ter wereld!

Wie zijn wij?

Verspil geen druppel!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang bericht over onze nieuwste aanwinsten, loyaliteitsvoordeeltjes en exclusieve aanbiedingen.

Bekend VAN

Onze PerfectDraft biertaps bieden je de ultieme biertap ervaring in uw eigen huis, met een selectie van meer dan 50 verschillende vaatjes bier.

PerfectDraft Europe SAS is lid van het WEEE Compliance-schema van Recupel. Ons lidmaatschapsnummer is 949399. Bezoek de website van Recupel voor informatie over hoe u uw huishoudelijke AEEA moet weggooien.

Met trots voor u gebrouwen, geen 18 geen alcohol

Deel geen content van deze site met personen jonger dan 18

©2023 PerfectDraft Europe SAS