50+ verschillende vaten! Gratis levering met Chronopost bij aankopen van €100 of meer!
Voorwaarden
17/12/20222 minuten leestijd

Beery Christmas Jour 17 : Jopen Nine Million Tricycles

Jopen, een brouwerij met ouderwetse recepten 

Van buiten ziet het eruit als een kerk, maar eenmaal binnen is het een brouwerij! De Nederlandse ambachtelijke brouwerij Jopen doet graag iets origineels, door een voormalige kerk in Haarlem om te toveren tot een blinkende brouwerij: de Jopenkerk. 

Om het spannend te houden wilde Jopen ook de traditionele bieren uit de 14e eeuw, toen het een van de grootste brouwsteden van Nederland was, nabootsen, bijvoorbeeld met een gruitbier. In die tijd waren ambachtelijke brouwerijen zeer succesvol en werd het bier in Jopen vaten van 112 liter over het Spaarne vervoerd. Daar heeft Jopen zijn naam aan te danken. Samen met De Molen zijn zij twee brouwerijen die de reputatie hebben craft beer naar Nederland te brengen. Sinds de oprichting in 1994 is Jopen betrokken geweest bij de evolutie van Nederlands ambachtelijk bier om de smaakpapillen mee te nemen op een avontuur, en heeft daarbij verschillende prestigieuze prijzen gewonnen. 

Terwijl de handelsmaatschappij Jopen BV het gelijknamige bier beheert door een beroep te doen op verschillende brouwerijen zoals Halve Maan of de beroemde trappistenbrouwerij La Trappe, kreeg het in 2010 eindelijk een eigen vestiging, in de wijk Raaks in het centrum van Haarlem. Met een enorme uitbreiding en de opening van een tweede brouwerij is Jopen nu verkrijgbaar in Nederland, in heel Europa, Azië en Amerika. Momenteel is het bier van Jopen ook verkrijgbaar bij Saveur Bière in Fretin, in onze 10e editie van de Bierige Christmas adventskalender in de vorm van een tripel. 

Proeverij van 9 Million Tricycles door Jopen

Ter ere van het lied, "Nine Million Bicycles" van de Britse Kathy Melua, heeft de Nederlandse brouwerij Jopen een bier gebrouwen en er een wiel aan toegevoegd, waardoor een fiets in een driewieler verandert. Waarom? Omdat het een tripel stijl is en ook gewoon een drie granen bier. 

Bij het inschenken in een glas heeft hij een oranje kleur met een fijne witte schuimkraag en fruitige aroma's van banaan, peer, gedroogde abrikoos, kruiden, peper, kruidnagel, komijn en alcohol. De plantaardige kant geeft frisheid en bitterheid aan het geheel, met een nieuwe dimensie die zich verwijdert van het bouquet van klassieke tripels. De aanzet is zacht en rond met hints van kruiden, maar met elke slok neemt de kracht van alcohol en banaan de overhand. De textuur is zijdeachtig, met een karakteristieke Belgische tripel samenstelling: veel kruiden, kruidnagel en specerijen. De zoetheid van de granen geeft een beetje zoetheid die de alcohol tonen een beetje draagt.

Je kunt voelen dat hij sterk is, daarom is het belangrijk hem gekoeld te drinken, want een lage temperatuur zal de kracht van de alcohol temperen. Er moet een evenwicht worden gevonden tussen het alcoholpercentage en de proef temperatuur. Dit is typisch een goed bier bij een gerecht in saus met kalfsvlees of belegen kaas. Vergeet niet het koud te drinken, rond de 8°C, om de kracht van de alcohol te verzachten. 

ALCOHOLMISBRUIK IS GEVAARLIJK VOOR JE GEZONDHEID, CONSUMEER MET MATE. 

Bier veilig en snel aan huis!

Binnen 4-5 werkdagen thuisbezorgd*

* Onze leveringsvoorwaarden

Uw loyaliteit wordt beloond

Maak een account & ontvang extra voordeel!

Leer meer over ons loyaliteitsprogramma

Reviews 9,2/10

Bierdrinkers zijn dol op ons.

eKomi

Méér dan 50 vaten.

Van de beste brouwerijen ter wereld!

Wie zijn wij?

Verspil geen druppel!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang bericht over onze nieuwste aanwinsten, loyaliteitsvoordeeltjes en exclusieve aanbiedingen.

Bekend VAN

Onze PerfectDraft biertaps bieden je de ultieme biertap ervaring in uw eigen huis, met een selectie van meer dan 50 verschillende vaatjes bier.

PerfectDraft Europe SAS is lid van het WEEE Compliance-schema van Recupel. Ons lidmaatschapsnummer is 949399. Bezoek de website van Recupel voor informatie over hoe u uw huishoudelijke AEEA moet weggooien.

Met trots voor u gebrouwen, geen 18 geen alcohol

Deel geen content van deze site met personen jonger dan 18

©2023 PerfectDraft Europe SAS