50+ verschillende vaten! Gratis levering met Chronopost bij aankopen van €100 of meer!
Voorwaarden
23/12/20222 minuten leestijd

Beery Christmas Jour 23 : Bosteels - BBB05

De geschiedenis van Bosteels

De Belgische brouwerij Bosteels gaat al meer dan 200 jaar mee. Sinds 1791 volgen niet minder dan zeven generaties elkaar op. Zoals het gezegde luidt, de beste jam wordt gemaakt in oude potten! Stel je voor dat je voorouders hun brouwsels al hadden geproefd! In die tijd was de brouwerij erg belangrijk voor de stad omdat ze actief deelnam aan de ontwikkeling ervan.

Om u de waarheid te zeggen, drie van deze generaties waren burgemeester van de stad. Van vader op zoon volgden ze elkaar in de loop der jaren op, tot Antoine Bosteels, zoon van Leon, kleinzoon van Martin, achterkleinzoon van Martin, langskwam. De beroemde Antoine heeft de brouwerij vanaf 1938 onder handen genomen om haar haar huidige grandeur te geven. Vijftig jaar later is Bosteels een toonaangevende ambachtelijke brouwerij dankzij zijn pilsener, dat niet langer uitsluitend in de Belgische regio Dendermonde wordt verkocht, maar ook in de omgeving van Brussel, Gent en Antwerpen. Vandaag is deze Pils vervangen door Kwak, Tripel Karmeliet en Deus, drie karaktervolle bieren met een unieke geschiedenis en een onmiskenbare authenticiteit. 

Iedere bierliefhebber kent Bosteels omdat ze kwaliteitsbier brouwen en weet je waar je er 24 kunt vinden? In je Beery Christmas adventskalender! 

Voor de gelegenheid heeft de Belgische brouwerij BBB05 gebrouwen, een speciale exclusief voor jou! 

Proeven van BBB05 van Bosteels

BBB05 van de Belgische brouwerij Bosteels is een amberkleurig bier met een pluizige witte schuimkraag. Het aroma is intens en je kunt meteen raden dat je in België bent dankzij de kenmerken van de specifieke Belgische giststam. 

In de neus kom je eerst moutige en geroosterde aroma's tegen, en daarna tonen van caramel, biscuit en toast. Als je het bierglas in je handen warmt, ruik je ook sterke toetsen van citrus, bergamot, gember, sinaasappelmarmelade, evenals kruiden tonen van zwarte thee, jeneverbes, anijs en venkel, gevolgd door fenolische tonen van kruidnagel en zoete peper. Dit is een bier dat de feestelijke sfeer ademt!

In de mond zijn er moutige smaken van caramel, biscuit, bergamot en gember, gevolgd door tonen van gedroogd fruit zoals sultana en dadel. 

Het gevoel is rijk, kleverig en eindigt met een minerale noot van zilte zee en groene thee tannines, waardoor hij uniek en zeer complex is. Over het geheel genomen is dit een goed gemoute Belgian Pale Ale met een mooi evenwicht tussen de zeer graanrijke mout, de kruidigheid van de gist en zijn kleine extra citrus kick. 

Het is een bier dat moet worden gedronken bij een temperatuur van 8 tot 10°C. Het moutige profiel van het bier past goed bij gebraden kalkoen of kip. Het zou ook goed passen bij appeltaart of strudel. 

ALCOHOLMISBRUIK IS GEVAARLIJK VOOR JE GEZONDHEID, CONSUMEER MET MATE.

Bier veilig en snel aan huis!

Binnen 4-5 werkdagen thuisbezorgd*

* Onze leveringsvoorwaarden

Uw loyaliteit wordt beloond

Maak een account & ontvang extra voordeel!

Leer meer over ons loyaliteitsprogramma

Reviews 9,2/10

Bierdrinkers zijn dol op ons.

eKomi

Méér dan 50 vaten.

Van de beste brouwerijen ter wereld!

Wie zijn wij?

Verspil geen druppel!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang bericht over onze nieuwste aanwinsten, loyaliteitsvoordeeltjes en exclusieve aanbiedingen.

Bekend VAN

Onze PerfectDraft biertaps bieden je de ultieme biertap ervaring in uw eigen huis, met een selectie van meer dan 50 verschillende vaatjes bier.

PerfectDraft Europe SAS is lid van het WEEE Compliance-schema van Recupel. Ons lidmaatschapsnummer is 949399. Bezoek de website van Recupel voor informatie over hoe u uw huishoudelijke AEEA moet weggooien.

Met trots voor u gebrouwen, geen 18 geen alcohol

Deel geen content van deze site met personen jonger dan 18

©2023 PerfectDraft Europe SAS