50+ verschillende vaten! Gratis levering met Chronopost bij aankopen van €100 of meer!
Voorwaarden
24/12/20223 minuten leestijd

Beery Christmas Jour 24 : Tiny Rebel - 10 For 10

Een kleine brouwerij met grote ambities

Zin in een reis naar Wales? Als je van ambachtelijk bier houdt en je bent er, ga dan naar het zuiden, naar Newport, een grote stad met ongeveer 150.000 inwoners, beroemd om zijn levendige nachtleven, zijn bruggen en zijn Tiny Rebel microbrouwerij. Het mag dan de jongste van het land zijn, maar het is de enige die bronzen, zilveren en gouden medailles heeft gewonnen op de wereldkampioenschappen bier. Daarvoor was het veel testen en brouwen in een garage, zoals vaak het geval is bij thuisbrouwers. Gazz leerde Brad wat hij wist over brouwen en het avontuur begon. Onze twee vrienden bekennen vreemd genoeg dat het moeilijkste deel het vinden van een naam en een logo was. Uiteindelijk vonden ze het omdat ze wat anders wilden doen dan de grote brouwerijen, ook al zijn ze maar kleine spelers in het geheel. De naam was eindelijk gevonden: Tiny Rebel. Het idee achter de naam was om wat de brouwerij dierbaar is, zoals plezier, ontspanning, creativiteit en rebellie, te koppelen aan hun oneindige liefde voor de stedelijke omgeving en graffiti. 

Na niet minder dan twee jaar van experimenteren en proeven brachten zij hun eerste twee ambachtelijke bieren uit: FUBAR, een moutige, bloemige en kruidige Golden Ale, en Urban IPA, een bier van hoge gisting met smaken van gist, grapefruit en karamel. 

Al snel volgden anderen en vulden de bars van de hoofdstad met goed ambachtelijk bier. Het is inmiddels 2012 en de maximale jaarlijkse capaciteit van de brouwerij is 800 hectoliter, totdat de brouwerij een paar maanden later haar bar in het centrum van Cardiff opent en daarmee de grootste bierbar van de hoofdstad wordt. 

In de loop der jaren is het succes blijven groeien, met investeringen in brouwapparatuur, een Welsh Beer Championship-titel die elk jaar wordt verdedigd, vele andere titels, een kortstondige baropening, 30 nieuwe bieren per jaar en een verhuizing. Ja, dit was nodig omdat de maximale brouwcapaciteit was bereikt en de vraag bleef groeien. In juli 2017 werd de nieuwe brouwerij geopend, die 10.000 hectoliter per jaar produceert, en werden grote investeringen gedaan in verpakkingen, een vat opslagsysteem, een vat machine en zelfs een flessenlijn. Zij hebben ook van de gelegenheid gebruik gemaakt om over te schakelen van flessen op blikjes, die vele vele voordelen hebben, zoals bescherming tegen licht om smaken te behouden, gemakkelijke opslag en snelle koeling. Ze beseften al snel dat het huis nog steeds niet groot genoeg was en kochten het bijgebouw aan de andere kant van de weg, zodat ze meer ruimte hadden. 

Proeven van de 10 voor 10 door Tiny Rebel

Voor de laatste doos van onze Beery Christmas kozen we voor een zwarte Imperial Porter. Hij is rijk, vol en complex. Wanneer hij in een glas wordt geschonken, heeft hij een diepzwarte kleur met een romige beige schuimkraag. De neus is zoet als een gezouten karamel kerstpudding, met melkchocolade, cacaopoeder, frangipane, melasse, muscovado suiker, en een zoete fruitige noot van bosbessen. Als je het glas met je handen verwarmt, ruik je tonen van rum en rozijnen ijs en geconcentreerde melksuiker.

Vanaf de eerste slok bedekt het bier je gehemelte volledig met een dikke, kleverige textuur. Dit is een zacht bier, met tonen van gezouten karamel, toffee, butterscotch en marshmallow. Het gebrande en moutige karakter van het bier geeft ons tonen van donkere chocolade, hazelnoot, koud gezette koffie en chocoladetaart. Als het bier opwarmt, komt ook de kracht van de 10% alcohol door, wat een warm gevoel geeft. Rijk en warm, met een lange afdronk, met tonen van gezouten karamel, alcohol, marshmallow en chocolade. 

Over het geheel genomen is dit een vol smakend bier dat strand houdt tussen een traditionele kerstpudding en bosbessen fudge cheesecake. Dit bier werd gebrouwen ter gelegenheid van 10 jaar Beery Christmas en om het 10-jarig bestaan en de samenwerking met Tiny Rebel te vieren. Het is dan ook niet verwonderlijk dat je het vindt met een alcoholpercentage van 10%. Het is een bier om te drinken bij een temperatuur van 12°C, met vanille- en pistache-ijs. 

ALCOHOLMISBRUIK IS GEVAARLIJK VOOR JE GEZONDHEID, CONSUMEER MET MATE. 

Bier veilig en snel aan huis!

Binnen 4-5 werkdagen thuisbezorgd*

* Onze leveringsvoorwaarden

Uw loyaliteit wordt beloond

Maak een account & ontvang extra voordeel!

Leer meer over ons loyaliteitsprogramma

Reviews 9,2/10

Bierdrinkers zijn dol op ons.

eKomi

Méér dan 50 vaten.

Van de beste brouwerijen ter wereld!

Wie zijn wij?

Verspil geen druppel!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang bericht over onze nieuwste aanwinsten, loyaliteitsvoordeeltjes en exclusieve aanbiedingen.

Bekend VAN

Onze PerfectDraft biertaps bieden je de ultieme biertap ervaring in uw eigen huis, met een selectie van meer dan 50 verschillende vaatjes bier.

PerfectDraft Europe SAS is lid van het WEEE Compliance-schema van Recupel. Ons lidmaatschapsnummer is 949399. Bezoek de website van Recupel voor informatie over hoe u uw huishoudelijke AEEA moet weggooien.

Met trots voor u gebrouwen, geen 18 geen alcohol

Deel geen content van deze site met personen jonger dan 18

©2023 PerfectDraft Europe SAS