50+ verschillende vaten! Gratis levering met Chronopost bij aankopen van €100 of meer!
Voorwaarden
07/12/20222 minuten leestijd

Beery Christmas Jour 7 : Thornbridge Shining Tor

De geschiedenis van Thornbridge

De oorsprong

Als je Thornbridge Brewery kent, moeten de woorden Innovatie, Passie en Kennis jouw aanspreken. Deze Engelse brouwerij, opgericht in 2005, wordt beschouwd als een van de meest gerespecteerde, in de wereld van ambachtelijk bier. Dit komt vanwege de kwaliteit en diversiteit van haar brouwsels. In de begindagen werden de bieren vergist en rechtstreeks getapt uit traditionele houten vaten en hun assortiment gebottelde bieren was gebaseerd op de beste vaten recepten. Naast traditionele brouw methoden streven ze naar innovatie door originele ingrediënten te gebruiken of nieuwe recepten te bedenken. Zoals u zich kunt voorstellen, is het assortiment ambachtelijke bieren van Thornbridge Brewery divers, met Stout, IPA, DIPA, Barleywine en nog veel meer, allemaal met dezelfde finesse gebrouwen. 

Technologie

Hoewel het een traditionele brouwerij blijft, zijn ze niet bang om een beetje technologie te introduceren, integendeel. Zoals bijvoorbeeld in de bottellijn, met een systeem dat ervoor zorgt dat er geen zuurstof in de bieren kan komen om oxidatie te voorkomen. Om er zeker van te zijn dat alles perfect is, besteedt de brouwerij ook een volle week aan het controleren van monsters. Thornbridge blijft overal ter wereld prijzen winnen, zoals met zijn Jaipur, een IPA op basis van karamelmout met tropische hop- en ananas tonen. 

De installatie

Bakewell, in het hart van het prachtige Peak District van Engeland, is een prachtige plek omgeven door enkele van Engelands mooiste landschappen. De brouwerij zelf was ooit gevestigd op het historische landgoed van Thornbridge Hall, een 17e-eeuws landhuis in een glooiend park. Na verloop van tijd en vanwege de populariteit van zijn bieren verhuisde Thornbridge naar Bakewell, naar een groter en moderner pand, waardoor het zijn volledige potentieel kan ontplooien. 

THORNBRIDGE - SHINING TOR

Je kunt het ontwerp van de Britse brouwerij Thornbridge van ver herkennen! Het nieuwe bier Shining Tor is geen uitzondering en verschijnt in een aluminium blikje van 44 cl, wat een goed teken is voor het behoud van het aroma!

Op het eerste gezicht is het duidelijk dat dit een Hazy Session IPA is en wanneer er "session" staat bij een stijl, betekent dit dat het een licht bier is, in tegenstelling tot "imperial" of "double". Hazy verwijst naar een kleur die troebel is. Dit verschijnsel komt ook voor bij witbieren, die worden gebrouwen met een zeer grote hoeveelheid tarwe, tussen 20 en 70% van de totale samenstelling van een bier. 

Hier wordt Shining Tor gebrouwen met gerstemout en tarwe, en met Amerikaanse hoppen Amarillo, Mosaic en Azacca, bekend om hun krachtige aroma. Natuurlijk is bij de IPA-stijl de bitterheid ook nooit ver weg, maar laat de meest fijnproevers gerustgesteld zijn, hier zijn de bittere tonen beheerst en evenwichtig. Thornbridge heeft de mouten en hop in balans gebracht om het perfecte bier te krijgen, en dat is aardig gelukt. 

Achter zijn gesluierde strogele kleur en luchtige witte schuimkraag, ruik je aroma's van mango, ananas, citrusvruchten zoals citroen en guave. 

In de mond zijn er smaken van citrus, sinaasappel, intens tropisch fruit zoals guave, mango en ananas, voor veel zoetheid en lichtheid.Het is een gemakkelijk te drinken bier, geschikt voor alle fijnproevers, waarvan de bitterheid het geheel een boost geeft. De brouwerij raadt aan het te drinken bij een temperatuur tussen 5 en 8°C, met een hamburger of pittige falafel. 

ALCOHOLMISBRUIK IS GEVAARLIJK VOOR JE GEZONDHEID, CONSUMEER MET MATE.

Bier veilig en snel aan huis!

Binnen 4-5 werkdagen thuisbezorgd*

* Onze leveringsvoorwaarden

Uw loyaliteit wordt beloond

Maak een account & ontvang extra voordeel!

Leer meer over ons loyaliteitsprogramma

Reviews 9,2/10

Bierdrinkers zijn dol op ons.

eKomi

Méér dan 50 vaten.

Van de beste brouwerijen ter wereld!

Wie zijn wij?

Verspil geen druppel!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang bericht over onze nieuwste aanwinsten, loyaliteitsvoordeeltjes en exclusieve aanbiedingen.

Bekend VAN

Onze PerfectDraft biertaps bieden je de ultieme biertap ervaring in uw eigen huis, met een selectie van meer dan 50 verschillende vaatjes bier.

PerfectDraft Europe SAS is lid van het WEEE Compliance-schema van Recupel. Ons lidmaatschapsnummer is 949399. Bezoek de website van Recupel voor informatie over hoe u uw huishoudelijke AEEA moet weggooien.

Met trots voor u gebrouwen, geen 18 geen alcohol

Deel geen content van deze site met personen jonger dan 18

©2023 PerfectDraft Europe SAS