WINTERSOLDEN: Tijdelijk ontvang je bij aankoop van 2 vaten Tripel Karmeliet een GRATIS vat Victoria.
Voorwaarden
21/09/20213 minuten leestijd

Onze tien beste Belgische bieren

Bierliefhebbers stellen zichzelf soms de moeilijkste biervraag ter wereld: welk bier is nu het allerbeste? Stel dat je het weet, zou je dan enkel maar dat ene biertje drinken - elke keer weer? Zo werkt het natuurlijk niet, weet de échte bierliefhebber! 

Het is juist de grote variatie in smaken, stijlen en brouwtradities die bier zo interessant maakt. Bij PerfectDraft zullen we dan ook niet één bier als de absolute winnaar uitroepen. Maar vraag je ons naar de Tien beste Belgische bieren, dan zijn we er graag als de kippen bij!

Belgisch bier: leve de verscheidenheid!

De wapenspreuk van België? “Eendracht maakt macht”. Niet altijd zo, want wij Belgen ademen net verscheidenheid. Dat zie je niet enkel in talen, dialecten en accenten. Of in streken en steden met elk, hoe klein ook, een typisch, uitgesproken karakter. Nee, bovenal merk je dit in de grote verscheidenheid aan soorten bier! Een klein lijstje met de tien beste Belgische bieren moet die verscheidenheid recht doen, vinden we bij PerfectDraft. 

Dan hebben we niet enkel tripels, dubbel, trappisten … Maar ook de veelheid aan stijlen mogen gerust aan bod komen. En dan zeker geen ‘top tien’ met een eerste en een laatste plaats: onderstaande beste tien zijn gelijkwaardig, ook al zijn ze alle tien anders. 

Het lijstje met de tien beste bieren van België - by PerfectDraft.

Ziezo, hieronder de lijst, met sowieso genoeg stof tot nadenken én voer voor discussie (lekker Belgisch!). Want echte bierliefhebbers vinden het ook gewoon fantastisch om over bier te palaveren. De volgorde is alvast alfabetisch, naar de naam van de brouwerij. 

Belgische bieren

Over dubbel en tripel bier …

Wat denk jij van bovenstaande lijst? Misschien ben je het niet met alles eens, maar je hebt wellicht door wat we geprobeerd hebben ... Als het over dubbel en tripel bier gaat, kan de Westmalle Tripel moeilijk ontbreken. Eigenlijk geen discussie mogelijk, want dit was de eerste tripel ooit, waar andere tripels op zijn gebaseerd. Straf! 

De Lupulus Blond is, met zijn uitgesproken hoppige tripelsmaak én bijzonder uniek gistprofiel, een lekker voorbeeld van een overheerlijke, moderne tegenhanger. Nog uitgesprokener, bijna IPA-achtig, vormt de XX Bitter van De Ranke: een fantastische hedendaagse klassieker, naar onze bescheiden mening. Verder is de Taras Boulba (Brusselse brouwerij De la Senne) een  schoolvoorbeeld van de moderne hoppige stijl. Bovendien kun je dit bier makkelijk drinken, want het is prettig laag van alcoholpercentage.

Cantillon bier

En we gaan verder met de streekbieren.

Rodenbach Grand Cru is een zeer elegant voorbeeld van het roodbruine bier, kenmerkend voor West- en Oost-Vlaanderen. Ervaar zijn frisse, zoetzure smaak, netjes doorspekt met aroma’s van rode wijn. Van de vermaarde geuzebieren zijn we grote fan van de Geuze Boon, omdat deze gelaagd en tegelijk toegankelijk is. Saison Dupont is dan weer het prototype van de Henegouwse Saison, een uniek bier dat steevast naar meer smaakt.

Nu we het toch over uniek hebben: Orval Trappist mag uiteraard niet ontbreken. Hoppig, friszuur, moutig zoet, gelaagd door het gistkarakter – dit bier combineert alles, lijkt het. Een geweldig mysterieuze trappist. Van de trappisten voegen we verder graag Chimay Blauw en Rochefort 10 toe, beide indrukwekkende voorbeelden van bruin abdijbier. Zalig om te proeven dat ze onderling sterk verschillen, en dus bij elke slok hun eigen sterke karakter naar boven brengen.

Wat is jouw héérlijke Belgische top tien bier?

Dieper gingen we niet, lees: we hebben bewust geen nummer één uitgeroepen. Durf jij het wel aan? 

Weet alvast dat je via PerfectDraft.com al je favoriete bieren eenvoudig online kunt bestellen. Jouw favoriet staat niet in onze lijst? Heel goed mogelijk! Wat nog maar te denken van Gouden Carolus, witte Chimay, Duvel, Kasteel of pakweg Tripel Karmeliet …? Stuk voor stuk boeiende bieren die je eveneens terugvindt in het assortiment van PerfectDraft.com. 

Bestel ze samen in één van onze bierpakketten of als biervaatje. Of stel meteen zelf een top tien van Belgische bieren samen, die je in een paar kliks bij ons bestelt. Dan haal je met zekerheid het beste bier in huis. Genieten maar! 

 

Benieuwd naar ons volledig aanbod Belgische bieren?
Ontdek het uitgebreide aanbod op PerfectDraft.com

Bier veilig en snel aan huis!

Binnen 4-5 werkdagen thuisbezorgd*

* Onze leveringsvoorwaarden

Uw loyaliteit wordt beloond

Maak een account & ontvang extra voordeel!

Leer meer over ons loyaliteitsprogramma

Reviews 9,2/10

Bierdrinkers zijn dol op ons.

eKomi

Méér dan 50 vaten.

Van de beste brouwerijen ter wereld!

Wie zijn wij?

Verspil geen druppel!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang bericht over onze nieuwste aanwinsten, loyaliteitsvoordeeltjes en exclusieve aanbiedingen.

Bekend VAN

Onze PerfectDraft biertaps bieden je de ultieme biertap ervaring in uw eigen huis, met een selectie van meer dan 50 verschillende vaatjes bier.

PerfectDraft Europe SAS is lid van het WEEE Compliance-schema van Recupel. Ons lidmaatschapsnummer is 949399. Bezoek de website van Recupel voor informatie over hoe u uw huishoudelijke AEEA moet weggooien.

Met trots voor u gebrouwen, geen 18 geen alcohol

Deel geen content van deze site met personen jonger dan 18

©2023 PerfectDraft Europe SAS