02/08/20221 minuten leestijd

Wat is een IPA bier?

Definitie en specifieke kenmerken van IPA-bier

IPA staat voor Indian Pale Ale. Deze bierstijl verwijst naar de Pale Ale die door de Engelsen naar Indië werd gestuurd, voorheen een kolonie van het Britse Rijk. De eerste bieren van dit type dateren uit de 18e eeuw. Aangezien de bootreis naar van Engeland naar India verschillende maanden duurde, waren het alcoholgehalte en de hoeveelheid hop belangrijk. Dit houdt namelijk het bederf tegen van de smaak end e aroma's. 

IPA bier

Tegenwoordig brouwen de Engelse brouwerijen IPA's die een sterk aroma hebben van hop en een meer bescheiden ABV gehalte. Er zijn enorm veel verschillende smaken en soorten IPA's, en het verschil in bitterheid wordt bepaald door de verhoudingen tussen de hopsoorten en de mouten. 

Bestel dit bier op onze online shop

Bij HOPT is een grote verscheidenheid aan IPA's te koop. Engelse brouwerijen zijn niet langer de enigen die dit bier produceren. Ook brouwers uit Amerika, Italië Denemarken, Spanje, Frankrijk, België en natuurlijk ook uit Nederland brouwen dit bier. IPA bieren genieten een enorme populairiteit!

IPA bier

Kleuren verschillen van merk tot merk. Of je nu houdt van pils of bruine bier, je vindt zeker de IPA die aan ujouw smaak voldoet. Er is zelfs de Black IPA die, zoals de naam zegt, gitzwart is. Wij geven op de site informatie over het exacte alcoholgehalte en de verschillende smaken en aroma's van elk van deze bieren weer. Ook vind je op onze Hopt website alle gegevens over de zoetheid en de mate van bitterheid. Zo weet je of deze Indian Pale Ale  bij jouw smaak past of juist helemaal niet.

Je kunt ook besluiten om een aantal uiteenlopende IPA bieren te bestellen en met vrienden een proeverij te houden. Het wordt steeds populairder om dit online te doen en een virtuele proeverij te organiseren. 

Bier veilig en snel aan huis!

Binnen 4-5 werkdagen thuisbezorgd*

* Onze leveringsvoorwaarden
Kom bij Club HOPT

Maak een account & ontvang extra voordeel!

Leer meer over ons loyaliteitsprogramma
Reviews 9,2/10

Bierdrinkers zijn dol op ons.

eKomi