15/04/20197 minuten leestijd

Hoe kies ik het beste bierbrouw pakket?

Het kiezen van een bierbrouw pakket/brouwkit

Hallo beste brouwers! 

Wil je je eigen bier maken? Dan hebben we precies wat je nodig hebt!

Bier Kit Beginner, Gevorderde of Expert, kies maar uit! Je vindt vast en zeker de juiste kit om een geweldig bier te brouwen! Onze kits zijn gemaakt in samenwerking met klanten van verschillende niveaus zodat je het beste brouwpakket thuiskrijgt.  

Hier vind je antwoorden op vragen over het doel van thuisbrouwen en welke kit je kunt kiezen op grond van je wensen en brouwvaardigheden.

Waarom zelf bierbrouwen?

Veel bierliefhebbers genieten nog meer van bier als ze het zelf hebben gebrouwen. Je leert het hele proces van bier maken; van koken tot koelen, zeven, laten gisten en bottelen. 

Het is altijd interessant om meer te weten te komen over wat we consumeren en je eigen bier brouwen leert je nog meer over bier, de ingrediënten en de wereld van bier. Naast plezier geeft thuisbrouwen de mogelijkheid om unieke ambachtelijke bieren te maken en eigen recepten te testen volgens je eigen smaak, om misschien op een dag een bier te maken dat kan wedijveren met dat van professionele ambachtelijke brouwerijen. Brouwen is ook bij uitstek een activiteit om samen te doen met een concreet resultaat.

Hoe werd deze reeks brouwpakketten ontworpen?

Onze bierkits zijn tot stand gekomen in samenwerking met vele brouwenthousiastelingen om de thuisbrouw-ervaring te helpen verbeteren. Na talrijke enquêtes en vragenlijsten hebben wij besloten 3 kits met verschillende moeilijkheidsgradaties aan te bieden, afhankelijk van de wensen en de brouw-ervaringvan elke persoon. 

Hoe kies ik mijn brouwpakket?

Onze 3 brouwpakketten vertegenwoordigen verschillende niveaus, met meer eenvoud voor de beginnerskit dan voor de brouwkit voor gevorderde en voor de “expert”.  Je kunt een kit ook kiezen op basis van wat je wilt als uitdaging of de hoeveelheid bier die je wilt brouwen.  

Na een eerste bestelling kun je de materialen opnieuw gebruiken en je kunt dus een navulling en eventueel extra apparatuur kopen om het naar een hoger niveau te tillen. Een brouwkit kan ook een goed cadeau zijn voor een bierliefhebber. Je hebt geen brouwerij nodig om je bier te maken, alles wat je nodig hebt is een keuken en een basisuitrusting. 

Hoe brouw je je eigen bier?

Als je voor het eerst brouwt en je wilt zeker zijn van een succes, kies dan onze beginners brouwkit. 

Beginners brouwkit

Deze kit maakt het uiterst gemakkelijk om bier te maken zonder op de temperatuur te hoeven letten, iets dat normaal gesproken een vrij precies karweitje is bij het brouwen. We hebben voor deze kit 5 verschillende bierrecepten (bierstijlen). Met behulp van moutpoeder, hop en droog gistextract (allemaal meegeleverd in de kit) kunt u het moeilijkste deel van het bier maken, het aanmaken van het wort met maischen, brouwen en filtreren, overslaan. Dit zal ervoor zorgen dat het thuisbrouwen 100% succes heeft. 

Het enige wat je hoeft te doen is de graanextracten op de juiste tijdstippen in het kookvat te doen en goed te roeren zodat de suikers in de extracten zich met het kokende water vermengen. Het maischen en filteren neemt minimaal 1,5 uur in beslag, dat is de tijd die je bespaart bij het bier maken. Wij hebben ervoor gekozen geen reeds vloeibaar gemaakte extracten aan te bieden om de ervaring van het toevoegen van ingrediënten op het juiste moment te behouden. Je hebt een pan van minimum 8 liter nodig om 4 liter bier te bereiden. 

Tip: Als je niet over een pan van deze grootte beschikt, kun je twee kleinere pannen gebruiken en het mengsel in tweeën verdelen. 

In de beginnerskit vind je een thermometer om de temperatuur van je batch te regelen en een emmer met een waterslot (of bubbler) om je mengsel in te doen en het gedurende 2 weken te laten gisten. Om het brouwen van bier zo gemakkelijk mogelijk te maken, is de emmer voorzien van een kraantje, waardoor het bottelen wordt vergemakkelijkt zonder dat een decanteerkannetje nodig is. De kraan is zo ontworpen dat hij op een bepaalde hoogte in de emmer kan worden geplaatst, zodat de gistafzetting (dat is dode gist aan het eind van de twee weken gisten) op de bodem van de tank blijft.  

Om het bottelen zo eenvoudig mogelijk te maken, vind je in de kit suikertabletten. Zo hoef je niet de grammen suiker te berekenen en af te wegen die je in elke fles moet doen. Je voegt ze tegelijk met het brouwsel toe in elke bierfles. Het is deze suiker die het koolzuurgas in het bier zal doen ontstaan, zodat je de flessen nog twee weken moet laten gisten alvorens ze klaar zijn om te worden gedronken. 

Om het bottelen te vereenvoudigen bieden wij een bottelkit aan met een kroonkurkapparaat, 100 bierdoppen, 12 x 33cl flessen en etiketten voor op de flessen. Een zelfgemaakt bier is maximaal 1 jaar houdbaar, dus noteer de op dat etiket de datum en geef je bier een naam! 

Tip: Je kunt ook je eigen lege flessen en mechanische kurken gebruiken. Maak ze in dat geval goed schoon met chemipro. Bij bottelen in fessen van 75 cl zijn er 2 suikertabletten per fles nodig.

Als je al wat brouwervaring hebt of meteen een uitdaging wilt, kies dan onze brouwkit voor gevorderden. 

Brouwkit voor gevorderden.

Met de brouwkit voor gevorderden ontdek je het brouwen van A tot Z door de De kit is ontworpen met de gebruikers in gedachten die al wel eens hebben gebrouwen. Twee nieuwe recepten zijn opgenomen: een IPA bierrecept en een Stout bierrecept. 

Er zijn extra stappen in vergelijking met de beginners brouwkit,  zoals sterilisatie van alle materialen. Je dient alles dat in contact komt met het brouwsel te ontsmetten en steriliseren om het risico te vermijden dat het bier wordt besmet. Pannen, roerspanen, etc. Je bereidt wort voor met een maisch-stap. De kit bevat een brouwzak waarmee je de  wort gemakkelijk kunt aanmaken en zeven zonder een zeef te hoeven gebruiken. Het gehele maisch- en filterproces vindt plaats in de brouwzak. Je hoeft de zak alleen maar in de pan te doen en de graankorrels erin te schenken. Daarna moet je de maischketel gebruiken, die bij de kit is inbegrepen, om je wort te mengen en de granen zodat de suiker zich met het water vermengt. Controleer de temperatuur regelmatig met de thermometer, want het brouwsel mag een bepaalde temperatuur niet overschrijden. Je hebt een vat met enkele liters koud water nodig om het mengsel af te koelen. Je kunt ook de maatcylinder en de dichtheidsmeter gebruiken, die in de kit zitten. De initiële dichtheid geeft het alcoholgehalte van het toekomstig bier aan. Deze kit bevat een Dame Jeanne, een glazen gistingsfles die niet alleen mooi is om te zien, maar ook een betere kwaliteit van gisting biedt dan de emmer in het beginnersbrouwpakket. Na de eerste gisting doe je de suikertabletten in de flessen. Bottel  het bier met de decanteerder door deze met de bijgeleverde slang aan te sluiten op het gistingsvat. Het enige wat je moet doen is de vloeistof in de fles pompen. Daarna moet je opnieuw wachten tot het bier in de fles gegist is. 

Dit brouwpakket voor gevorderden is wat moeilijker en vereist wat meer precisie dan het brouwpakket voor beginners. Het is een complexer en tijdrovender brouwsel waarmee je meer brouwervaring opdoet. 

Bier Kit voor Experts

Wil je genieten van de volledige brouwervaring en een grotere hoeveelheid bier brouwen? Dan is deze kit vast iets voor jou! Met deze kit kun je maar liefst 12 liter bier brouwen met absoluut alles inbegrepen wat je nodig hebt.

De kit heeft alles wat je ook in de kit voor gevorderden vindt maar met genoeg ingrediënten om 12 liter bier te maken. Je hebt evenveel verschillende recepten en stijlen nl. 7 verschillende recepten. Daarnaast krijg er een brouwketel met een inhoud van maximaal 19 liter en een gistingskuip. De brouwzak is ook 3 keer zo groot, hij is perfect aangepast aan de vorm van de tank en maakt kwaliteitsmaischen mogelijk. Na verdamping en gisting hebt je 12 liter vloeistof, klaar om te bottelen. De gistingsemmer heeft een kraantje om het vullen van de flessen te vereenvoudigen. 

Wanneer en hoe geniet je van je eigen bier?

Na het brouwen en minstens twee weken wachten op de nagisting in de fles, kunt je eindelijk de aroma's en smaak gaan ontdekken en genieten van je zelfgebrouwen bier! Zet de flessen een dagje rechtop in de koelkast, spoel je glas om en serveer je bier! Cheers!

Als je opnieuw wilt brouwen, hoef je geen nieuwe kit te kopen, je kunt gewoon navullingen kopen. Als je eenmaal het brouwproces en de verschillende temperatuurniveaus hebt leren kennen en in de apparatuur hebt geïnvesteerd, kun je brouwen zoveel je maar wilt. Alcoholisch of alcoholvrij bier, zuur of bitter, pils, witbier, amberbier, donker bier of zelfs een nieuw soort bier. Experimenteer en verras jezelf en anderen!

Bij elke kit wordt een handleiding geleverd waarin het hele brouwproces wordt beschreven. 

Meer weten: ontdek alle  brouwpakketten

Bier veilig en snel aan huis!

Binnen 4-5 werkdagen thuisbezorgd*

* Onze leveringsvoorwaarden
Kom bij Club HOPT

Maak een account & ontvang extra voordeel!

Leer meer over ons loyaliteitsprogramma
Reviews 9,2/10

Bierdrinkers zijn dol op ons.

eKomi
Méér dan 1.000 Bieren

Van de beste brouwerijen ter wereld!

Wie zijn wij?

Verspil geen druppel!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang bericht over onze nieuwste aanwinsten, loyaliteitsvoordeeltjes en exclusieve aanbiedingen.

Bekend VAN

HOPT, nummer 1 webshop om online bier, Perfect Draft vaten, bierabonnement en biermanden of bierpakketten aan huis te kopen, ontdek ons ruime assortiment aan speciaalbier, pakketten om zelf bier te brouwen, brouw benodigdheden, bierpakketten, cadeaus en andere bier gerelateerde producten. Geniet van meer dan 1300 craft bieren van over de hele wereld. Van Rochefort 10, Orval, bierglazen, Tynt Meadow, Monte Cristo, Kwak, Ginette bier, Duvel Barrel Aged bij HOPT hebben we voor iedere bierliefhebber wat wils. HOPT, online het beste speciaalbier kopen.

Geen 18, geen alcohol. Geniet, maar drink met mate. Bier met liefde gebrouwen, drink je met verstand.

Alcoholgebruik tijdens de zwangerschap wordt ten strengste afgeraden. Het verkopen van alcohol aan minderjarigen is verboden. Door het bezoeken van onze site bevestig je dat je 18 of ouder bent. InterDrinks, Lille, Frankrijk.

©2022 PerfectDraft Europe SAS