08/07/20212 minuten leestijd

Birra del Borgo

Zoals het geval is met de meeste amateurbrouwers die beroepsbrouwers zijn geworden, begon Leonardo Di Vincenzo te brouwen voor zijn eigen plezier, voor de psrong te wagen; zijn baan op te geven en zich volledig te wijden aan het brouwen. Dat was  Borgorose, Italië,  in 2005. 

Het Del Borgo Craft beer

Om Birra Del Borgo te begrijpen, moet je eigenlijk een reisje naar Italië maken zodat je de omgeving van de brouwers leert kennen. Borgorose is een klein stadje in de provincie Rieti, gelegen in de hoger gelegen Valle Del Salto, tussen Lazio en Abruzzo. 

Zover het oog reikt, zijn er bergen, beukenbossen, sprankelende meren, bloemen en groene weiden. Alles wat je nodig hebt voor een prettig leven is er, met de Collerosso brouwerij, waar de eerste brouwsels van Birra Del Borgo, ReAle, DucAle en Duchessa zijn gebrouwen. 

Geïnspireerd door de natuur en de dromerige landschappen van de omgeving, streeft de brouwerij vooral naar evenwicht en harmonie tussen het product en zijn omgeving, zodat liefhebbers van ambachtelijk bier er een stukje Italië in kunnen terugvinden. 

Ze hebben een geschiedenis, een erfgoed, met Duchessa bijvoorbeeld, dat wordt gebrouwen met spelt die op de Duchessa-berg wordt geoogst, of met gist uit de omliggende bergen. In de loop der jaren is Birra Del Borgo gegroeid, geïnnoveerd en zijn traditionele stijlen opnieuw uitgeprobeerd, met een constante zoektocht naar perfectie. Omdat in dit land waar zoveel wijn wordt gedronken dan bier, laten de brouws zich inspireren door de wijnwereld.

Reizen om bier te drinken

Om inspiratie op te doen, om de wereld van het “craft beer” te ontdekken met de diverse productietechnieken die her en der worden gebruikt,  heeft brouwer Di Vincenzo heel Europa doorgereisd. Gefascineerd door nieuwe technieken en ontdekkingen van oude stijlen, kwam hij uiteindelijk in Engeland terecht en het was daar dat hij zijn favoriete bieren ontdekte. Hij was opgetogen over de smaak en de diversiteit van de bieren. Hier verzamelde hij de moed om op grotere schaal te gaan produceren en richtte hij zijn eerste Birra Del Borgo brouwerij op. 

Van natuur tot wetenschap

In 2009 groeide de brouwerij nog steeds en was ze innovatiever dan ooit, met een nieuwe interpretatie van traditionele stijlen maar altijd met respect voor een zeker evenwicht. Bovendien, zoals Del Borgo het mooi verwoordt, "moet bier sferen, beelden en herinneringen oproepen die verbonden zijn met een emotie".

Gretig om steeds meer te ontdekken, investeert Birra Del Borgo in onderzoek en ontwikkeling, met experimenten, met name met het gebruik van inheemse gist of rijping in terracotta vaten. We zullen ongetwijfeld mooie verrassingen beleven afkomstig uit deze Italiaanse brouwerij 

Birra del Borgo bier drinken is Italië ademen, Italië leven. Buon Viaggio!

 

Bier veilig en snel aan huis!

Binnen 4-5 werkdagen thuisbezorgd*

* Onze leveringsvoorwaarden
Kom bij Club HOPT

Maak een account & ontvang extra voordeel!

Leer meer over ons loyaliteitsprogramma
Reviews 8,8/10

Bierdrinkers zijn dol op ons.

eKomi
Méér dan 1.000 Bieren

Van de beste brouwerijen ter wereld!

Wie zijn wij?

Verspil geen druppel!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en geniet van jouw getrouwheidsvoordelen, exclusieve aanbiedingen en om onze nieuwkomers te ontvangen.

Bekend VAN

HOPT, nummer 1 webshop om online bier, Perfect Draft vaten, bierabonnement en biermanden of bierpakketten aan huis te kopen, ontdek ons ruime assortiment aan speciaalbier, pakketten om zelf bier te brouwen, brouw benodigdheden, bierpakketten, cadeaus en andere bier gerelateerde producten. Geniet van meer dan 1300 craft bieren van over de hele wereld. Van Rochefort 10, Orval, bierglazen, Tynt Meadow, Monte Cristo, Kwak, Ginette bier, Duvel Barrel Aged bij HOPT hebben we voor iedere bierliefhebber wat wils. HOPT, online het beste speciaalbier kopen.

Geen 18, geen alcohol. Geniet, maar drink met mate. Bier met liefde gebrouwen, drink je met verstand.

Alcoholgebruik tijdens de zwangerschap wordt ten strengste afgeraden. Het verkopen van alcohol aan minderjarigen is verboden. Door het bezoeken van onze site bevestig je dat je 18 of ouder bent. InterDrinks, Lille, Frankrijk.

©2021 InterDrinks SAS