50+ verschillende vaten! Gratis levering met Chronopost bij aankopen van €100 of meer!
Voorwaarden
10/02/20223 minuten leestijd

Ierse bieren bij HOPT

Bij HOPT is iedereen al in het groen! Wat ons betreft is St Patrick’s Day al begonnen. Hoogste tijd dus voor een blog over het beste Ierse bier, want in dit land vind je op elke hoek van de straat wel een bar of een brouwerij!

De beste Ierse bieren bij HOPT

Ierland is al eeuwenlang een echt bierland.  Vroeger waren Porter en Stout de populairste stijlen, mede dankzij het Ierse bier Guinness. Het land staat bekend om de teelt van gerstemout van hoge kwaliteit. Veel liefhebbers van ambachtelijk bier reizen naar Ierland om de beste Ierse bieren van de beroemdste brouwerijen te drinken. Daarom nu bij HOPT een blog gewijd aan Iers Bier!

Ierse brouwerijen

Guinness

De Guinness-brouwerij is helemaal verweven met de Ierse cultuur en een van de beroemdste brouwerijen ter wereld. Opgericht in 1752 door Arthur Guinness in Ierland, sindsdien uitgegroeid tot dé brouwerij voor Stout en Porters. Interessant is dat het Guinness symbool; de Ierse harp, ook een symbool van het land en vroeger op de vlag stond. 

Maar misschien wist je niet dat Guinness ook vele andere bieren brouwt in stijlen zoals IPA, Lager of zelfs alcoholvrij. Tijdens de viering van St. Patrick's Day in maart schenkt Guinness Irish Beer wereldwijd meer dan 13 miljoen pinten. Wegens het succes heeft de brouwerij ook een museum dat volledig gewijd is aan de ontdekking van Guinness, zijn geschiedenis en het proeven ervan: het Guinness Storehouse in Dublin.

Guinness is dus een echt Iers fenomeen. Rond Guinness is een heel proefritueel ontstaan, met name bij het tappen van het bier in Ierse pubs, waardoor een wtareval in het glas ontstaat en een prachtig dik en romig schuim wordt gemorst. Niet te missen is de onvermijdelijke Guinness Foreign Extra Stout van 7,5% ABV, met aroma's van chocolade, gebrande mout en koffie. Ontdek in dezelfde geest Guinness West Indies Porter, met aroma's van karamel en chocolade. Een ander mooi bier van Guinness is Kilkenny Amber Ale, een traditionele Ierse Red Ale met fruitige en houtachtige toetsen. Guinness moet je natuurlijk drinken in een speciaal Guinness-glas! Het bier leent zich ook voor vele recepten!

Carlow brewery

In een gebied ten zuiden van Dublin, rondom Carlow, werd veel gerstemout verbouwd van van hoge kwaliteit. Daardoor werden er veel brouwerijen opgericht in deze streek. In Carlow, een kleine stad, waren maar liefst 8 brouwerijen! In 1996 richtte een familie genaamd O'Haras de ambachtelijke Carlow Brewery op.  De brouwerij heeft talrijke onderscheidingen ontvangen voor haar kwaliteitsbier.

Voor uw proeverij of ontdekking van deze brouwerij raden wij de beroemde O'haras Irish Stout aan met smaken van chocolade, koffie, geroosterde mout en karamel. Voor een fris lentebier vinden wij hun Irish Pale Ale uniek in zijn soorrt met aroma's van hop, citrus, kruiden en bloemen.

Rascals brewery

De brouwerij Rascals is vrij nieuw in de brouwerijwereld, maar is een absolute  must-try. Rascals Brewery werd in 2014 opgericht en is gevestigd in Dublin. Ze staat bekend om de nieuwe draai die ze geeft aan traditionele bieren door er een vleugje plezier, gekkigheid en avontuur aan toe te voegen. Het is een jonge en creatieve Ierse brouwerij met een flinke dosis persoonlijkheid en originaliteit!

Een van hun toppers is de Yankee IPA. Dit Ierse bier heeft aroma's van graan, mout, specerijen, perzik en citrusvruchten. 

Brehon

De Ierse brouwerij Brehon is een familiebrouwerij geïnspireerd op de middeleeuwen. Seamus McMahon had een boerderij met koeien, maar wilde zijn productie diversifiëren en wendde zich tot het brouwen. Geniet van de beste Ierse bieren van Brehon Brewery met OAK AND MIRRORS, een Imperial Porter met geroosterde, chocolade- en gedroogde fruitsmaken.

O Brother

O Brother Ierse microbrouwerij werd in 2014 opgericht door 3 broers uit county Wicklow. Met de bedoeling de beste Ierse bieren te brouwen, geïnspireerd door Amerikaanse bierstijlen. De drie broers laten het niet bij één stijl maar brouwen verschillende stijlen zoals IPA, Stout, Porter of tarwebieren. De kracht van hun Ierse bieren ligt in hun samenwerking met kunstenaars of grote brouwerijen om het beste zowel binnen als buiten de fles aan te bieden. 

Ontdek de NEIPA-stijl met het bijzondere Eyeconic. Een bitter, zwart bier voor alle fijnproevers, met een mooi evenwicht tussen geroosterde donkere mout en citrushop.. Of probeer hun Pixel Perfect Pale Ale met zoete aroma's van citrusvruchten, hop en granen van 5,4% ABV.

Zoals je ziet is Ierland een land waar brouwen een integrerend deel uitmaakt van zijn erfgoed en geschiedenis. Veel grote brouwerijen zijn geworteld in de Ierse cultuur, zoals Guinness of Murphy's Irish Beer, en andere microbrouwerijen profiteren van de moutrijke omgeving van het land. Ierse bieren worden ook op grote schaal gebruikt in traditionele Ierse gerechten, zoals Guinness beef.

Ontdek al onze Ierse bieren.

Geen 18, geen alcohol. Geniet, maar drink met mate. Bier met liefde gebrouwen, drink je met verstand.

Bier veilig en snel aan huis!

Binnen 4-5 werkdagen thuisbezorgd*

* Onze leveringsvoorwaarden

Uw loyaliteit wordt beloond

Maak een account & ontvang extra voordeel!

Leer meer over ons loyaliteitsprogramma

Reviews 9,2/10

Bierdrinkers zijn dol op ons.

eKomi

Méér dan 50 vaten.

Van de beste brouwerijen ter wereld!

Wie zijn wij?

Verspil geen druppel!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang bericht over onze nieuwste aanwinsten, loyaliteitsvoordeeltjes en exclusieve aanbiedingen.

Bekend VAN

Onze PerfectDraft biertaps bieden je de ultieme biertap ervaring in uw eigen huis, met een selectie van meer dan 50 verschillende vaatjes bier.

PerfectDraft Europe SAS is lid van het WEEE Compliance-schema van Recupel. Ons lidmaatschapsnummer is 949399. Bezoek de website van Recupel voor informatie over hoe u uw huishoudelijke AEEA moet weggooien.

Met trots voor u gebrouwen, geen 18 geen alcohol

Deel geen content van deze site met personen jonger dan 18

©2023 PerfectDraft Europe SAS