1. Le Mag
  2. Brouwerijen en brouwers
  3. Mean Sardine, de Portugese haven brouwerij
03/09/20211 minuten leestijd

Mean Sardine, de Portugese haven brouwerij

Zoals je misschien weet zitten wij in Noord-Frankrijk en net zoals in Nederland, hebben we niet echt veel zon gezien deze zomer! Maar voor toch een zonnige noot gaan we op bezoek bij onze brouwersvrienden Mean Sardine met wie we nu al een paar jaar samenwerken.

Een echte ambachtelijke bierfilosofie

Om hun brouwerij te vinden, moet je naar Ericeira, een klein vissersstadje 45 minuten ten westen van de hoofdstad Lissabon. Daar is de brouwerij in 2013 opgericht door 3 vrienden. Zij vonden Portugees bier in die tijd gewoon smakeloos en besloten dat te veranderen door nieuwe stijlen en hopsoorten naar Portugal te brengen. Al snel werd steeg de roem van Mean Sardine en werd het een van de beste brouwerijen van het land, zowel vanwege hun originaliteit als voor de smaken van hun bieren. 

Mean Sardine brouwt elk van hun bieren in kleine batches met als doel bieren te maken die zijzelf graag willen drinken. Ze houden ervan om aroma’s en smaken te ontdekken door ingrediënten te mengen. Ze maken elke keer iets om er iets moois. Daarnaast ontwikkelen ze brouwsels door met brouwersvrienden van over de hele wereld samen te werken. Op deze manier krijgen ze elke keer verfrissende input en andere ideeën zodat ze blijven verrassen. 

Mean Sardine

In het logo van de brouwerij zie je vis al terug.

"Sardine" gaat over vis en de zee, die de kleine havenbrouwerij letterlijk omringt, dus het primaire idee was om de omgeving van dit alles zowel binnen als buiten hun bieren te weerspiegelen.

Een bier van Mean Sardine-bieren moet je drinken alsof het de laatste sardine in de oceaan is. Het is verfijnd, het is zeldzaam en het is mooi. Het moet met zorg worden gedronken, om alle liefde te respecteren die in het brouwen van dit bier is gestoken.

Vele "sardines" in de oceaan

Vandaag kan je een brede reeks bieren en stijlen van Mean Sardine ontdekken, zoals de Ginja Ninja Stout gebrouwen in samenwerking met De Molen, de Amura Pale Ale of de Voragem black IPA, die in onze maandelijkse bierbox van juli zat.

Het is tijd om iets anders te ontdekken dan Sagres, dus ga je gang en ontdek de weergaloze bieren van Mean Sardine!

 

Bier veilig en snel aan huis!

Binnen 4-5 werkdagen thuisbezorgd*

* Onze leveringsvoorwaarden
Kom bij Club HOPT

Maak een account & ontvang extra voordeel!

Leer meer over ons loyaliteitsprogramma
Reviews 8,8/10

Bierdrinkers zijn dol op ons.

eKomi
Méér dan 1.000 Bieren

Van de beste brouwerijen ter wereld!

Wie zijn wij?

Verspil geen druppel!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en geniet van jouw getrouwheidsvoordelen, exclusieve aanbiedingen en om onze nieuwkomers te ontvangen.

Bekend VAN

HOPT, nummer 1 webshop om online bier, Perfect Draft vaten, bierabonnement en biermanden of bierpakketten aan huis te kopen, ontdek ons ruime assortiment aan speciaalbier, pakketten om zelf bier te brouwen, brouw benodigdheden, bierpakketten, cadeaus en andere bier gerelateerde producten. Geniet van meer dan 1300 craft bieren van over de hele wereld. Van Rochefort 10, Orval, bierglazen, Tynt Meadow, Monte Cristo, Kwak, Ginette bier, Duvel Barrel Aged bij HOPT hebben we voor iedere bierliefhebber wat wils. HOPT, online het beste speciaalbier kopen.

Geen 18, geen alcohol. Geniet, maar drink met mate. Bier met liefde gebrouwen, drink je met verstand.

Alcoholgebruik tijdens de zwangerschap wordt ten strengste afgeraden. Het verkopen van alcohol aan minderjarigen is verboden. Door het bezoeken van onze site bevestig je dat je 18 of ouder bent. InterDrinks, Lille, Frankrijk.

©2021 InterDrinks SAS