1. Le Mag
  2. Brouwerijen en brouwers
  3. Op ontdekking in de brouwerij van Asahi
05/08/20212 minuten leestijd

Op ontdekking in de brouwerij van Asahi

Het heerlijk frisse Japanse pils Asahi is uiteraard het eerste waar we aan denken bij brouwerij Asahi, maar dit grote bierconcern heeft nog veel meer beroemde bieren onder z’n vleugels, waaronder het Nederlandse Grolsch en het Tsjechische Pilsner Urquell. Asahi is dus allang niet meer alleen Japans! Ontdek de wereld van bier die bij Asahi hoort met HOPT.

Asahi: Japans met Europese inspiratie 

Weinig landen kunnen bogen op zo’n rijke culinaire traditie als Japan. Het land bestaat uit vulkanische eilanden, niet het gemakkelijkste landschap om in cultuur te brengen; de Japanners lieten zich er echter niet door tegenhouden. Van Sushi tot kogelvis, van de verfijnde theeceremonie tot sublieme rijstwijn: Japan heeft het allemaal. Wat lang ontbrak was bier. Dat is pas sinds de laatste eeuwen bekend in Japan. Eén van de bedrijven die de Japanners bier leerde drinken is Asahi.

In 1889 werd Asahi in Osaka opgericht, als de „Osaka Bakushu Kaisha” – Osaka-brouwerij in goed Japans. Het Asahi-bier werd in 1892 voor het eerst gebrouwen. Het was een pils naar Duits voorbeeld, maar bewust wat „droger” en strakker dan de Europese klassiekers, om het goed te doen passen bij de Japanse smaak en het Japanse eten. De Osaka-brouwerij fuseerde met andere brouwerijen tot een machtig concern, een „zaibatsu” zoals dat in Japan heet. Dit bedrijf werd in 1949 weer in twee kleinere opgedeeld waarvan één ervan, door de bekendheid van het merk Asahi, als „Asahi” verder zou gaan.

Asahi is nauw verbonden met de Japanse zakelijke cultuur. Het is één van de bekendste en meest internationale bedrijven van het land, met vestigingen in vele grote steden en een hoofdkantoor in Tokio, de grootste stad ter wereld. Asahi is niet alleen als biermerk, maar ook als onderneming in vele landen zichtbaar. Bierliefhebbers kunnen dan ook moeilijk om Asahi heen. De Europese inspiratie heeft in Japan vleugels gekregen... 

asahi bier

Asahi en de Europese markt

In Europa wordt het pils van Asahi gewaardeerd om de subtiele, evenwichtige smaak. Ook bij ons is het een populaire begeleider van Japanse gerechten. In het bier zit rijst verwerkt, wat het een heel vanzelfsprekende begeleider van lichte gerechten met rijst maakt. Ook bij HOPT weten wij Asahi op waarde te schatten!

Voor de echte pilsliefhebber blijft Pilsner Urquell toch wel het referentiebier. Naar dit Tsjechische bier uit Pilsen is de hele pils-stijl immers genoemd. Verrassend genoeg hoort Pilsner Urquell ook bij het Asahi-concern. De bierliefhebbers uit Japan weten wat duidelijk wel de beste brouwerijen uit te zoeken om aan hun internationale onderneming toe te voegen! Het bijzondere Pilsner Urquell-bier vind je vanzelfsprekend ook in het assortiment van HOPT. 

Asahi bij HOPT 

HOPT is een internationale bierwinkel. Bij ons vind je dus niet alleen de beste bieren uit eigen land, maar ook bieren uit bierlanden waar je anders veel minder vaak iets uit drinkt. Dat Asahi één van die bieren is, zal je nu wel duidelijk zijn: bij HOPT koop je het beste Asahi-bier uit Japan en verder dus ook enkele van de internationale bieren die horen bij dit concern. Ben je benieuwd naar wat we verder allemaal voor heerlijk bier voor je online hebben staan? Doorzoek onze hele website! Je kunt zoeken op land en op bierstijl, want bij HOPT vinden we dat het je aan niks mag ontbreken.

Bier veilig en snel aan huis!

Binnen 4-5 werkdagen thuisbezorgd*

* Onze leveringsvoorwaarden
Kom bij Club HOPT

Maak een account & ontvang extra voordeel!

Leer meer over ons loyaliteitsprogramma
Reviews 8,8/10

Bierdrinkers zijn dol op ons.

eKomi
Méér dan 1.000 Bieren

Van de beste brouwerijen ter wereld!

Wie zijn wij?

Verspil geen druppel!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en geniet van jouw getrouwheidsvoordelen, exclusieve aanbiedingen en om onze nieuwkomers te ontvangen.

Bekend VAN

HOPT, nummer 1 webshop om online bier, Perfect Draft vaten, bierabonnement en biermanden of bierpakketten aan huis te kopen, ontdek ons ruime assortiment aan speciaalbier, pakketten om zelf bier te brouwen, brouw benodigdheden, bierpakketten, cadeaus en andere bier gerelateerde producten. Geniet van meer dan 1300 craft bieren van over de hele wereld. Van Rochefort 10, Orval, bierglazen, Tynt Meadow, Monte Cristo, Kwak, Ginette bier, Duvel Barrel Aged bij HOPT hebben we voor iedere bierliefhebber wat wils. HOPT, online het beste speciaalbier kopen.

Geen 18, geen alcohol. Geniet, maar drink met mate. Bier met liefde gebrouwen, drink je met verstand.

Alcoholgebruik tijdens de zwangerschap wordt ten strengste afgeraden. Het verkopen van alcohol aan minderjarigen is verboden. Door het bezoeken van onze site bevestig je dat je 18 of ouder bent. InterDrinks, Lille, Frankrijk.

©2021 InterDrinks SAS