08/07/20221 minuten leestijd

Hoe regel je de biertemperatuur in je PerfectDraft Pro biertap?

Een vlekkeloze temperatuurregeling (tegenwoordig van 3°C tot 7°C), da’s een van de innovatieve kenmerken van de PerfectDraft Pro biertap. Vroeger werd het bier altijd gekoeld tot 3°C. Maar sommige bierstijlen smaken nu eenmaal beter wanneer je ze op een andere temperatuur serveert. Met de PerfectDraft Pro biertap lukt dat heel eenvoudig. Gewoon handig instellen en vervolgens optimaal genieten van het allerbeste bier!

PerfectDraft Pro Biertap

Hoe werkt de temperatuurinstelling van je tapinstallatie?

Je biervaatje aangesloten? Mooi zo, dan kun je meteen de koeltemperatuur instellen. Je doet dit rechtstreeks via de tapinstallatie of vanuit de PerfectDraft-app. 

1. Rechtstreeks via de biertap.

Je vindt + en - knoppen terug aan elke zijde van het bedieningsscherm. Druk ze in om een temperatuur tussen 3°C en 7°C te kiezen. De temperatuurindicator op het bedieningsscherm zal wit worden gedurende het regelen. Temperatuur ingesteld? Dan geeft het display de huidige, opgeslagen temperatuur van het bier weer.

2. Of via de handige PerfectDraft-app.

Zodra je op het hoofdmenu van de app bent, klik je op de temperatuurindicator onder het display van de biertap. Je komt dan op de functie voor het regelen van de temperatuur. Sleep vervolgens de aanwijzer naar de gewenste temperatuur tussen 0-12°C om het apparaat in te stellen.

PerfectDraft App temperatuur

Hoe lees je de temperatuur af?

De temperatuurindicator op het bedieningsscherm toont of je bier al dan niet op de gewenste temperatuur is. Twee mogelijke kleuren:

Oranje = het bier is warmer dan de ingestelde temperatuur.
Blauw = het bier is minder dan 2°C af van de gekozen temperatuur. Je mag tappen. 

Elk biervaatje zijn eigen ideale temperatuur.

Gouden raad: respecteer altijd de gevraagde temperatuur voor je biervaatje, en stel daar dus je biertap op in. Zo drink je het bier zoals de brouwers het voor ogen hadden. 

Sommige biersoorten drink je best ijskoud, zoals Lagers of Pilsners. Op die manier serveer je heerlijke dorstlessers. Donkere bieren met meer gebrande smaken, zoals Stouts en Porters, drink je dan weer minder koud. 

Hier alvast voor elke bierstijl de gewenste drinktemperatuur: 

bierstijl temperatuur

Meer informatie over je PerfectDraft Pro biertap
Je PerfectDraft-app bij de hand? Check! Nu nog je favoriete biervaatjes bestellen, gewoon vanuit je zetel … Check!

Bier veilig en snel aan huis!

Binnen 4-5 werkdagen thuisbezorgd*

* Onze leveringsvoorwaarden
Kom bij Club HOPT

Maak een account & ontvang extra voordeel!

Leer meer over ons loyaliteitsprogramma
Reviews 9,2/10

Bierdrinkers zijn dol op ons.

eKomi
Méér dan 1.000 Bieren

Van de beste brouwerijen ter wereld!

Wie zijn wij?

Verspil geen druppel!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang bericht over onze nieuwste aanwinsten, loyaliteitsvoordeeltjes en exclusieve aanbiedingen.

Bekend VAN

HOPT, nummer 1 webshop om online bier, Perfect Draft vaten, bierabonnement en biermanden of bierpakketten aan huis te kopen, ontdek ons ruime assortiment aan speciaalbier, pakketten om zelf bier te brouwen, brouw benodigdheden, bierpakketten, cadeaus en andere bier gerelateerde producten. Geniet van meer dan 1300 craft bieren van over de hele wereld. Van Rochefort 10, Orval, bierglazen, Tynt Meadow, Monte Cristo, Kwak, Ginette bier, Duvel Barrel Aged bij HOPT hebben we voor iedere bierliefhebber wat wils. HOPT, online het beste speciaalbier kopen.

Geen 18, geen alcohol. Geniet, maar drink met mate. Bier met liefde gebrouwen, drink je met verstand.

Alcoholgebruik tijdens de zwangerschap wordt ten strengste afgeraden. Het verkopen van alcohol aan minderjarigen is verboden. Door het bezoeken van onze site bevestig je dat je 18 of ouder bent. InterDrinks, Lille, Frankrijk.

©2022 PerfectDraft Europe SAS