1. Le Mag
  2. Cool stuff...
  3. Top 5 pils in Nederland
18/01/20211 minuten leestijd

Top 5 pils in Nederland

Nederland is een echt ‘pils’ land. En zeg nu zelf, een koud pilsje met mooie schuimrand zijn we allemaal fan van toch? Maar wat zijn nu de populairste soorten pils? We zetten in deze blog de top 5 pilsners van Nederland op een rijtje.

Onderzoek best verkrijgbare pils in Nederland

Elk jaar brengt Datlinq een onderzoek uit over het best verkrijgbare pils per gemeente. Hieruit kunnen we een top 5 pilsener bier afleiden.

Top pils in nederlands

1. Heineken: zoals je kan zien kleurt de kaart van Nederland voornamelijk donkergroen, wat staat voor de brouwer Heineken. Heineken heeft een distributieaandeel in Nederland van 32,3% (2019).

2. Hertog Jan: Hertog-Jan is in geen enkele provincie het meest geschonken bier en is flink verdeeld over gemeentes in Nederland. Het distributieaandeel van Hertog Jan is 11%.

3. Jupiler: Jupiler is marktleider in België en dat is ook te zien aan de distributie in Nederland. Deze soort pils is voornamelijk populair aan de grens met onze zuiderburen. Jupiler heeft een distributieaandeel van 8,9%.

4. Grolsch: op plek 4 vinden we Grolsch, met een distributieaandeel van 8,3% in Nederland. Grolsch is duidelijk populair in de Achterhoek en de regio Twente.

5. Brand: tot slot Brand, met een distributieaandeel van 8%. Brand heeft één duidelijk focusgebied: Limburg!

Pils in Nederland: grote verschillen per regio

Heineken staat dus duidelijk bovenaan met hun pils. Maar, de verschillen zijn erg groot per regio. Het valt ook op dat biermerken vooral populair zijn rondom de brouwerij. Zo heb je Bavaria (Lieshout), Grolsch (Enschede), Amstel (Amsterdam) en Brand (Wijlre). Vooral de provincies Noord-Brabant en Limburg hebben een andere voorkeur qua bier dan de rest van Nederland. Vooral de provincies met België en Duitsland lijken dus zeker beïnvloed te worden door andere biervoorkeuren.

Bier veilig en snel aan huis!

Binnen 4-5 werkdagen thuisbezorgd*

* Onze leveringsvoorwaarden
Kom bij Club HOPT

Maak een account & ontvang extra voordeel!

Leer meer over ons loyaliteitsprogramma
Reviews 8,8/10

Bierdrinkers zijn dol op ons.

eKomi
Méér dan 1.000 Bieren

Van de beste brouwerijen ter wereld!

Wie zijn wij?

Verspil geen druppel!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en geniet van jouw getrouwheidsvoordelen, exclusieve aanbiedingen en om onze nieuwkomers te ontvangen.

Bekend VAN

HOPT, nummer 1 webshop om online bier, Perfect Draft vaten, bierabonnement en biermanden of bierpakketten aan huis te kopen, ontdek ons ruime assortiment aan speciaalbier, pakketten om zelf bier te brouwen, brouw benodigdheden, bierpakketten, cadeaus en andere bier gerelateerde producten. Geniet van meer dan 1300 craft bieren van over de hele wereld. Van Rochefort 10, Orval, bierglazen, Tynt Meadow, Monte Cristo, Kwak, Ginette bier, Duvel Barrel Aged bij HOPT hebben we voor iedere bierliefhebber wat wils. HOPT, online het beste speciaalbier kopen.

Geen 18, geen alcohol. Geniet, maar drink met mate. Bier met liefde gebrouwen, drink je met verstand.

Alcoholgebruik tijdens de zwangerschap wordt ten strengste afgeraden. Het verkopen van alcohol aan minderjarigen is verboden. Door het bezoeken van onze site bevestig je dat je 18 of ouder bent. InterDrinks, Lille, Frankrijk.

©2021 InterDrinks SAS