1. Le Mag
  2. Eten
  3. Een feestelijke fles… bier!
22/10/20202 minuten leestijd

Een feestelijke fles… bier!

De feestdagen zijn niet compleet zonder bubbels, hoor je vaak. Maar wat voor bubbels? Champagne? Er is iets dat nog beter is dan champagne: bier! Feestelijke flessen bier passen bij het heerlijkste eten en bij echte gezelligheid. Wij van HOPT weten dus wel wat wij gaan drinken!

Bier & feestdagen

Dat bier eigenlijk uitstekend past bij de feestdagen, dat hebben mensen zich al vroeg gerealiseerd. Brouwers brengen al sinds mensenheugenis kerstbieren op de markt, karaktervol en vaak alcoholisch, en veel van deze bieren zijn tot klassiekers uitgegroeid. Sommige zijn zelfs het hele jaar door te verkrijgen. Natuurlijk blijft champagne klassiek, maar wat ons betreft zijn er toch goede argumenten om in plaats van schuimwijn, een lekker biertje open te trekken bij de kerstdis of op oudjaarsavond. 

Voordelen van bier t.o.v. champagne

Bier is heel verscheiden, er is voor iedere smaak wel een bijpassend biertje. Dat is al een sterke troef van bier, maar er zijn nog andere voordelen ook. 

– Bier kun je combineren met vele maaltijden. Waar het bij champagne een serieuze beperking hebt in het aantal gerechten dat je kunt serveren, daar kun je met bier een heel gevarieerd menu aanbieden. Bier past vooraf, bij het voorgerecht, bij het hoofdgerecht en bij het nagerecht, er is voor elke smaak wel een bierstijl!

– Bier benadert probleemloos de champagnesmaak. Er zijn veel bieren die in smaak lijken op champagne en er zijn zelfs bieren die met champagnegist zijn gebrouwen, zoals d’Orgemont Rèmes en Ninkasi Brut IPA, beide uit Frankrijk. Ook de champagneliefhebbers aan tafel komen dus aan hun trekken.

– De prijs. Bier is niet altijd goedkoop, maar het is zeker goedkoper dan champagne! Door te kiezen voor bier houd je de feestdagen laagdrempelig voor iedereen, ook voor wie een kleiner budget heeft.

– Bier kun je zelf brouwen! Champagne, dat is nogal een uitdaging, maar bier? Met onze Beer kit kun je zonder al te veel moeite je eigen bier brouwen en dat serveren tijdens de feestdagen.

Ontdek de lekkerste kerstbieren

Champagne kun je het hele jaar door nog wel kopen, champagne is er altijd. Kerstbieren en eindejaarsbieren zijn er alleen in de december-periode. Nog een goede reden dus om juist in deze periode bier te drinken. Bij HOPT hebben we elk jaar weer een mooie collectie. Ontdek bijvoorbeeld de rijke smaak van Einstöck Winter Ale of die van de klassieke Saint Feuillien Cuvée de Noël. Kerstbieren, het zijn exclusieve bieren, die passen bij exclusief eten. Wat dacht je bijvoorbeeld van foie gras? Ook daarover lees je meer op de website van HOPT. 

Bier veilig en snel aan huis!

Binnen 4-5 werkdagen thuisbezorgd*

* Onze leveringsvoorwaarden
Kom bij Club HOPT

Maak een account & ontvang extra voordeel!

Leer meer over ons loyaliteitsprogramma
Reviews 8,8/10

Bierdrinkers zijn dol op ons.

eKomi
Méér dan 1.000 Bieren

Van de beste brouwerijen ter wereld!

Wie zijn wij?

Verspil geen druppel!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en geniet van jouw getrouwheidsvoordelen, exclusieve aanbiedingen en om onze nieuwkomers te ontvangen.

Bekend VAN

HOPT, nummer 1 webshop om online bier, Perfect Draft vaten, bierabonnement en biermanden of bierpakketten aan huis te kopen, ontdek ons ruime assortiment aan speciaalbier, pakketten om zelf bier te brouwen, brouw benodigdheden, bierpakketten, cadeaus en andere bier gerelateerde producten. Geniet van meer dan 1300 craft bieren van over de hele wereld. Van Rochefort 10, Orval, bierglazen, Tynt Meadow, Monte Cristo, Kwak, Ginette bier, Duvel Barrel Aged bij HOPT hebben we voor iedere bierliefhebber wat wils. HOPT, online het beste speciaalbier kopen.

Geen 18, geen alcohol. Geniet, maar drink met mate. Bier met liefde gebrouwen, drink je met verstand.

Alcoholgebruik tijdens de zwangerschap wordt ten strengste afgeraden. Het verkopen van alcohol aan minderjarigen is verboden. Door het bezoeken van onze site bevestig je dat je 18 of ouder bent. InterDrinks, Lille, Frankrijk.

©2021 InterDrinks SAS