1. Le Mag
  2. Reizen
  3. Speciaalbier uit verschillende landen
18/01/20212 minuten leestijd

Speciaalbier uit verschillende landen

Elk land heeft zo zijn specialiteiten wanneer het gaat om speciaalbier. Zo staat Duits bier bekend om de tradities, denk je bij Ierland direct aan een donkere stout en zijn IPA’s ontzettend populair in de Verenigde Staten. Bij HOPT bieden we bieren aan van landen over de hele wereld. We vertellen je hieronder meer over bierspecialiteiten in verschillende landen.

Speciaalbier dicht bij huis

Speciaalbier Nederland

We beginnen met speciaalbier uit Nederland. Nederlands bier staat bekend om de grote mate van innovatie en verschillende bierstijlen. De markt voor speciaalbier groeit enorm in Nederland met populaire brouwerijen zoals Jopen, ’t IJ, La Trappe en Lowlander. Ook ‘traditionele’ brouwerijen zoals Hertog Jan, Brand, Heineken en Amstel focussen zich steeds meer op de speciaalbiermarkt met bierstijlen zoals IPA’s, bockbieren en meer. 

Speciaalbier België en Duitsland

Op naar onze buurlanden, België en Duitsland. Denk je aan speciaalbier, dan denk je vaak aan Belgische speciaalbieren. België heeft een rijke biertraditie, met bekende brouwerijen zoals Leffe, Gouden Carolus, Duvel en La Chouffe. In Duitsland staan de tradities nog hoog in het vaandel. Volgens het Reinheitsgebot mag Duits bier slechts uit 4 ingrediënten bestaan: water, gerst, hop en gist. Experimenteren met fruit, kruiden en suikers zal je bij de Duitse speciaalbieren dus niet veel zien. 

Speciaalbier Frankrijk en Italië 

Bij landen zoals Frankrijk en Italië denk je eerder aan wijn dan aan bier. Maar ook in deze landen zien we de opkomst van speciaalbier en microbrouwerijen. Laat je daarom zeker ook eens verrassen door het assortiment Franse speciaalbieren en Italiaanse speciaalbieren bij HOPT.

Speciaalbier Verenigde Staten & Canada

De Verenigde Staten hebben een grote speciaalbiermarkt. Zo staan ze bekend om de verschillende soorten IPA’s, vaak met een hoppige smaak en tropische aroma’s. Naast IPA’s zijn ook bierstijlen zoals American stout, barleywine en strong ale populaire Amerikaanse bieren. Bij buurland Canada leg je misschien niet direct de link met speciaalbier. In Canada zijn vooral microbrouwerijen populair, met vele unieke en bijzondere Canadese bieren als resultaat. 

Ierland, Schotland en Engeland

Ook de bieren uit Ierland, Schotland en Engeland verdienen een speciale vermelding. Denk je aan bieren uit Ierland, dan denk je direct aan de traditionele bittere stouts. Brouwerij Guinness is het bekendste voorbeeld. Engeland heeft een rijke biertraditie, met door de jaren heen een steeds grotere focus op Engelse speciaalbieren. Populaire bierstijlen zijn pale ale, IPA, stout en porter. Bij Schotland denk je vaak eerder aan whisky. Maar ook bij Schotse speciaalbieren zien we een vergelijkbaar patroon, met innovatieve biersoorten zoals porters, stouts en ipa’s.

Speciaalbier Scandinavië

Scandinavië is het gebied waar het woord ‘ale’ vandaan komt. Zweedse bieren en Deense bieren worden steeds populairder, wanneer het gaat om ambachtelijk speciaalbier. Populaire bierstijlen zijn IPA’s en pale ale’s. Ook in de Baltische staten zien we deze trend, met een enorme groei van het aantal craft beer brouwers. Zo zijn er populaire Estlandse bieren van brouwerijen zoals Põhjala Brewery en Sori Brewing. Deze brouwerijen brengen veelal stouts, porters en IPA’s op de markt.

Met de bieren van HOPT kan je een hele wereldreis maken: van Japanse bieren tot Belgische en van Argentijnse bieren tot Australië. De perfecte voorbereiding op een vakantie, of om kennis te maken met andere smaken!

Speciaalbier uit verschillende landen

Bier veilig en snel aan huis!

Binnen 4-5 werkdagen thuisbezorgd*

* Onze leveringsvoorwaarden
Kom bij Club HOPT

Maak een account & ontvang extra voordeel!

Leer meer over ons loyaliteitsprogramma
Reviews 8,8/10

Bierdrinkers zijn dol op ons.

eKomi
Méér dan 1.000 Bieren

Van de beste brouwerijen ter wereld!

Wie zijn wij?

Verspil geen druppel!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en geniet van jouw getrouwheidsvoordelen, exclusieve aanbiedingen en om onze nieuwkomers te ontvangen.

Bekend VAN

HOPT, nummer 1 webshop om online bier, Perfect Draft vaten, bierabonnement en biermanden of bierpakketten aan huis te kopen, ontdek ons ruime assortiment aan speciaalbier, pakketten om zelf bier te brouwen, brouw benodigdheden, bierpakketten, cadeaus en andere bier gerelateerde producten. Geniet van meer dan 1300 craft bieren van over de hele wereld. Van Rochefort 10, Orval, bierglazen, Tynt Meadow, Monte Cristo, Kwak, Ginette bier, Duvel Barrel Aged bij HOPT hebben we voor iedere bierliefhebber wat wils. HOPT, online het beste speciaalbier kopen.

Geen 18, geen alcohol. Geniet, maar drink met mate. Bier met liefde gebrouwen, drink je met verstand.

Alcoholgebruik tijdens de zwangerschap wordt ten strengste afgeraden. Het verkopen van alcohol aan minderjarigen is verboden. Door het bezoeken van onze site bevestig je dat je 18 of ouder bent. InterDrinks, Lille, Frankrijk.

©2021 InterDrinks SAS